ÇOCUKLARI VE YAŞLILARI UNUTMUYOR

ÇOCUKLARI VE YAŞLILARI UNUTMUYOR

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, köylerdeki çocukların ve yaşlıların kullanımına sunulması amacıyla 172 adet çocuk oyun grubu ile 1500 adet ahşap oturma bankı alacak.

Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, köylerdeki yol, içme suyu gibi çalışmaların yanı sıra sosyal hayat açısından önem taşıyan, özellikle çocukları ve yaşlıları ilgilendiren çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.
Köylerde yaptıkları inceleme gezilerinde yaşlı köylülerin gerek köy meydanında gerekse cami avlusunda oturacak yer konusunda sıkıntı yaşadığını, köy çocuklarının da çocukluklarını tam anlamıyla yaşayamadıklarını tespit ettiklerini ifade eden Atsız, bu kapsamda önceki yıllarda 200 çocuk oyun grubu ile 1620 adet ahşap oturma bankını köylere gönderdiklerini belitti.
Tüm köylerin aynı hizmetten yararlanması ve var olanların sayılarının artırılması amacıyla İl Genel Meclisi üyelerinin tamamının desteğini gördüklerini ve meclisin bu alanda tahsis ettiği ek ödenek ile çalışmaların gerçekleşmesini sağladığını kaydeden Atsız, meclis üyelerine teşekkür ederek şu bilgileri verdi:
‘'Köylerdeki yaşlılara ve çocuklara hak ettiği değeri vermek ve bu değeri verdiğimizi onlara hissettirmek büyük önem taşımaktadır. Önceki yıllarda köylere gönderdiğimiz oturma bankı ve çocuk oyun gruplarının önemli bir ihtiyacı kapattığını gördük. Bu yılda bunu sürdürebilmek amacıyla ek kaynak tahsis ederek köylerimize 172 adet çocuk oyun grubu ile 1500 adet ahşap oturma bankı alıyoruz. Bu yıl ki çocuk oyun grupları içerik açısından da çok zengin olacak. Tek kuleli iki salıncaklı polyester düz ve döner kaydıraklı polyester şapkalı oyun grubu ve ikili tahterevalliden oluşan çocuk oyun gruplarını 172 köyümüzdeki ilköğretim okullarının bahçesine kurup çevre düzenlemesini yapacağız. Ahşap oturma banklarını da köy meydanları ile cami avluları ve okul bahçelerine yerleştireceğiz.''
Kayseri İl Özel İdaresi'nin köyler için aldığı bank sayısı toplamda 3120'ye, çocuk oyun grubunda ise 372'ye ulaşacak


Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak