Çolakbayrakdar,

Çolakbayrakdar,

`Yeni Kayseri`yi Kocasinan`da Kuracağız`

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi`yle ilgili meclis toplantısında yaptığı sunumda Yeni Kayseri`yi Kocasinan`da kuracaklarını söyledi.

 

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 20. maddesine istinaden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde toplanarak Seyrani Kentsel Tasarım Projesi`ni oybirliğiyle kabul etti.

 

   Hazırladıkları Seyrani Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi`ni Meclis Toplantısı`nda tanıtan Başkan Çolakbayrakdar;" Havaalanı yoluyla Erkilet Bulvarı arasında 655 bin metrekarelik alanda konumlanan Seyrani Mahallesi`nden Ihlamur Yolu, 14 bin 314 metre uzunluğundaki Organize ve 30 Ağustos Bulvarı`nı bağlayan yolun 735 metrelik kısmı ve Kayseri`nin 3. Çevreyolu `Orta Yol`un geçmesi mahallenin imar hareketini canlandıracak.  Seyrani Mahallesi`nde 420 bin metrekarelik alanda depreme dayanıksız, doğal afet risklerine karşı korunaksız, sağlıksız ve düzensiz olarak yapılaşmış gecekondu diye adlandığımız yapılar  var. Bu yapılar artık bizim vizyonumuza hitap etmiyor. Burada yaşayan insanlarımızı alıp, aynı yerleşim alanında, yüksek yaşam standartlarıyla bezenmiş, yeni oluşturulacak mahallemizde konforlu konutlara kavuşturacağız. Kayserimizde yaşanabilir, kent estetiğine ve çevreye saygılı, örnek teşkil edebilecek, çağdaş ve kentsel standardı yüksek bir mahalle kuracağız. Yine şehrimizde trafiği rahatlatacak, insanlarımıza hizmet edecek 3. Çevreyolu`n açılması için de Seyrani Mahallemiz alternatif proje alanı olarak seçilmiştir" dedi.

    

Büyük bir potansiyele sahip olan projenin dinamizmini farklı grupların oluşturduğunun altını çizen Başkan Çolakbayrakdar," Birincisi belki de en önemlisi proje alanı içinde imar hakları bulunan arsa sahipleridir. İkinci grup belediyelerimizdir. Biz; projenin planlamasını yapmak, imar planlarını ve kentsel tasarımını hazırlamak, planların yürürlüğe girmesinin ardından projenin zeminde tatbikini hızlandırmak, uygulamasına yardımcı olmak gibi görevleri üstleneceğiz. Üçüncü grup girişimcilerimiz de bu alanda yatırım yapacak, kamunun verdiği özgüvenle arsa sahipleriyle uzlaşarak projenin fiiliyata dökülmesini sağlayacak. Klasik imar planı anlayışı içinde, bilinen yöntem ve süreçler özellikle uzlaşma, finans sağlama, mülkiyet ve hukuk gibi boyutları olan bu tür projelerin gerçekleştirilmesinde etkili olamamaktadır. Bu projede daha efektif bir planlama yapılmıştır. Planlama etaplar halinde düşünülerek dinamik ve esnek bir anlayış benimsenmiştir. Planlamayla imar hakları toplulaştırılmış, uygulama parsel bazında değil, bütüncül yaklaşımla, geçmiş imar hakları da değerlendirilerek çalışma yapılmıştır. Yapılan bu planlamayla etaplar dahilinde, parsellerin her birine bulunduğu etap içerisinde imar hakkı verilmiştir. Bu proje alanında gerçekten ihtiyaç duyulan sosyal donatılar ve yeşil alanlar da standartlara uygun olarak planlanmıştır. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü`nün istediği bütün asgari şartlar yerine getirilmiştir. Mesela mevcut 50 bin metrekare olan yeşil alan yeni projeyle 100 bin metrekareyi aşıyor. Burada şehrin ihtiyacı olan sosyal donatılarıyla zenginleştirilmiş bir yaşam alanı hazırladık. Bu projeyle Orta Yolu`n eksik olan bölümü de tamamlanmış olacak. İnşallah bu dönüşüm hızlıca tamamlanınca buradaki insanlarımız da hakkettiği yaşam konforuna sahip olaçak" şeklinde bilgiler aktardı.

 

Tanıtım sonrası proje meclis üyelerinin alkışını ve beğenisini aldı.  Yapılan oylamada proje oybirliğiyle kabul edildi.

 

MHP Grubu adına konuşan Kazım Yücel," Biz projeyi çok beğendik, böylesine güzel bir proje hazırladığınız için teşekkür ediyoruz. Ayrıca komisyon üyeliklerine bizden de üye aldığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti