ÇOLAKBAYRAKDAR,

ÇOLAKBAYRAKDAR,

YUNUS EMRE´DE DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ?Yeni Kayseri Kocasinan´da Kurulacak ve Kocasinan Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak? sloganıyla çıktığı yolda büyük bir adım daha attı. Başkan Çolakbayrakdar Yunus Emre Mahallesi´nde Kentsel Dönüşüm Ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.
Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin yoğun katılım sağladığı açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmalarından dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesinin sabır isteyen zor bir süreç olduğunu belirten Başkan Çelik, mahalle sakinlerine seslenerek ?Bu nüfusa hizmet edecek okulu, sağlık ocağını, sosyal donatılarını, ibadet mekanlarını düşünmek zorundasınız. Çok şükür projeler yapıldı, maketleri de hazırlandı ve artık tabiri caizse kızımız görücüye çıkabilir hale geldi.? dedi. Belediyenin burada kar gayesi gütmeyeceğini akseni belediye bütçesinden bu bölgeye kaynak aktarılacağını vurgulayan Başkan Çelik, ?Derdimiz, burada yaşayan insanların daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli yaşayabileceği konutları üretip sizlere verebilmek. %60 i geçen bir memnuniyetle daha şimdiden burada anlaşmalara başlanmış. Ne kadar kısa sürede bitirir isek o kadar kısa sürede temelleri atar, kazmayı vurur inşaatlara başlarız inşallah. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.? diyerek sözlerini tamamladı.
Başkan sÇolakbayrakdar ise konuşmasına Yeni Kayseri´nin Kocasinan´da kurulacağını, Kocasinan´ın Kayseri´nin yeni yüzü olacağını vurgulayarak başladı. Başkan Çolakbayrakdar, ?Yunus Emre´de Allah nasip ederse hedefimiz sizlere hizmet etmek sizleri layık olduğunuz bir çevrede yaşatmak, çocuklarınızın iyi yerlerde oynamasını büyümesini sağlamak, bunun için çalışıyor, gayret ediyoruz. Çalışmak gayret bizden, dua sizden.? dedi.
?Göreve geldiğimiz günden beri belediye hizmetlerimiz içerisinde önem verdiğimiz konu başlıklarımız var, bunların en başında da tabi ki kentsel dönüşüm projelerimiz yer almaktadır.? diyen Başkan Çolakbayrakdar, ?Ana hedeflerimizden bir tanesi ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan kentsel dönüşüm ihtiyacı olan mahallelerin acil dönüşüm projelerini oluşturmak ve arkasından da hızlıca bu mahallelerin kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek. İnşallah bütün bölgenin değişimini dönüşümünü tamamlayarak sizlerin dualarıyla bu hedefe ulaşabilmek için Mevla´mız önümüzü açsın hayırlı işler yapmayı nasip eylesin bizlere inşallah.? İfadelerini kullandı.
Kocasinan bölgesinde şu anda izinleri alınmış tüm bürokratik işlemleri tamamlanmış 5 ayrı kentsel dönüşüm alanı bulunduğunun altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "4 kentsel dönüşüm projemiz Seyrani, Ahi Evran, Alsancak mahallerimizde ve şu anda içinde bulunduğumuz Yunus Emre mahallemizde ki kentsel dönüşüm projeleri de Kocasinan belediyemiz tarafından hali hazırda yürütülmekteler. 3 mahallemizde daha kentsel dönüşüm kararı alarak belediyemiz sınırları içerisindeki dönüşüm bölgesi sayımızı 8´e çıkardık. Rabbim mahcup etmesin sağlıklı, sıhhatli, mutlu günlerde inşallah bu projelerimizin anahtar teslimlerini de yapmayı nasip etsin bizlere. Allah´ın izniyle siz vefakar hemşerilerimiz bize güveni ve destekleriyle bu ve daha fazla projelerimizi başarıyla hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.
Yunus Emre Mahallesi kentsel dönüşüm alanının 116.442 m2 üzerine oturduğunu ve bu alan içerisinde 21.656 m2 lik kısmın konut alanı olarak ayrıldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Burada oluşturduğumuz 19 blok ta toplam 1496 daire, 171.182m2 konut alanı ile 7.500m2 de ticaret bölgesi inşaat alanı ürettik. Proje alanının yaklaşık %40 lık oranında, bu da 44.094 m2 yapıyor ki bu kısımları yeşil alan olarak siz hemşerilerimizin ve çocuklarımızın huzurlu bir şekilde yaşamaları için ayırdık. 1400 araç kapasiteli 18.711m2 lik açık otopark alanı da proje alanımız içersin de çözülmüş durumdadır. Hedefimiz bu 3 mahallenin hepsinde de ihtiyacı olan bütün dönüşümü gerçekleştirmek Gaziosman mahallemiz de değişecek, dönüşecek, Yavuz mahallemizde değişecek, dönüşecek ve şu anda kentsel dönüşüm ofisini açmış olduğumuz Yunus Emre mahallemizde değişecek, dönüşecek. Şimdiye kadar çok beklediniz çok şeyler hak ettiniz bunlar da sizlerle birlikte emin olun bizde hemfikiriz. Siz vefakar kardeşlerimin, büyüklerimin özlemini duyduğu çatısı akmayan, rüzgar estiğinde penceresinden rüzgar sesi gelmeyen, zemini su almayan, konforlu yuvaların daha yeşil yaşanabilir çevresi olan, çocuk oyun parklarının olduğu alanları yapmak için son hızla çalışmaya devam ediyoruz .? şeklinde sözlerini tamamladı.
Yunus Emre Mahallesi sakinleri adına konuşan Muhtar İsmail Yıldız,mahallelerinin yeni bir yüze kavuşacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek Belediye Başkanlarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete açıldı.



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi