ÇOLAKBAYRAKDAR´LI KOCASİNAN

ÇOLAKBAYRAKDAR´LI KOCASİNAN

2015´E DAMGA VURDU

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmaları, düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna anlattı.
?Gelişimde, Değişimde ve Yenilikte Süreklilik´ sloganıyla, ?Çözüm ve Proje Odaklı Belediyecilik´ anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan ilçesini eğitim, bilim, kültür, sanat, spor ve sağlık merkezi yapmak, modern bir dünya şehrinin vizyonuna taşımak için çalıştıklarını belirtti.
2015 yılında toplumun her kesimini düşünerek hareket ettiklerini ve bu doğrultuda projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar projeleri anlatmaya Kadın Gelişim Merkezleri ile başladı. Bu merkezlerin içerisinde fitness salonu, kreş, kafeterya, derslik, el sanatları atölyesi, kuaför, diyetisyen, kütüphane, konferans salonu, eğitim odası, revir, pasta yemek atölyesi, dikiş nakış, yabancı dil eğitimi, bilgisayar odası, psikolog ve sosyolog hizmetleri gibi birimlerin yer aldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kadın Gelişim Merkezinin ilkine Yakut Mahallesi´nde başlandığını söyledi.
Mahallelere açılan Semt Konakları hakkında da bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, Semt Konaklarının içerisinde fatura ödeme merkezleri, gelin odaları, toplantı, sohbet ve çalışma salonları, muhtarlık odaları gibi bölümlerle vatandaşlara hizmet verildiğini kaydetti. Kocasinan sınırlarındaki gençler için de birbirinden güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, özellikle gençlerden gelen talepler üzerine Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahaları ve basketbol sahaları yapıldığını söyledi. 2015 yılında yapılan sentetik çim yüzeyli Futbol sahası sayısının 13 olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, ilerleyen dönemlerde gençlere yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Bağdat Caddesi - Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Arası Taşkın Koruma Kanalı Beton Perde Duvar Yapım İşinin tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?Kuşcu Mahallesi´nde Yaklaşık 25.000 m2´lik alana yapılan Tatil Köyü ve Mesire Alanı yapımı halen devam etmektedir. Bu proje için sözleşme bedeli 1.8 milyon liradır. Kuşcu Parkı´nda 11 bungalov, 1 konferans salonu, 1 kafeterya ve 1 yüzme havuzu ve baraj manzarası ile tam bir tatil köyü inşaa ediyoruz. Bölgeye inşa edilecek 3 oyun grubu, 1 basketbol sahası ve tırmanma duvarı, gençlerimizin iyi vakit geçirmelerine imkan sağlayacaktır. Barbekülü kamelyalar ile piknik alanları ve 2 şelale ile görselliğin arttırıldığı tatil köyü yapıyoruz? dedi.
Kocasinan sınırlarında yapılan park, bahçe, asfalt, kaldırım, otopark ve çevre düzenlemeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ses getiren Mobilya Kent Projesi hakkındaki detayları da aktardı. Başkan Çolakbayrakdar, ?Sözleşme Bedeli 1.2 TL olan proje çerçevesinde bölgede yaya yolu, otopark ve çevre düzenlemesi yapım işimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir? ifadesini kullandı. 2015 yılında vatandaşların en çok memnun olduğu çalışmalardan birinin Gül Parkı olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, şu bilgileri verdi: ?Sümer´de, 58 bin m2 alanda 1 basketbol sahası,1 futbol sahası, 1 kafeterya, 1 kuru havuz, tartan pist ve çocuk-engelli oyun gruplarının olduğu Gül Park yapılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.?
Kocasinan sakinlerine sadece rutin belediye hizmetleri sunmakla yetinmediklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra, bir belediyenin görev tanımında olmamasına karşın eğitim ve spor alanında da çok ciddi hizmetler verdiklerini belirtti. Doğum, paketi, eğitim seti, nikah paketi ve cenaze hizmetleri ile hayatın başlangıcından sonuna kadar her anında hizmet verdiklerini anlatan Başkan Çolakbayrakdar, asker ailelerini unutmalarının mümkün olmadığını, gençler vatani görevlerini yerine getirirken Kocasinan Belediyesi olarak onların ailelerine destek olduklarını ifade etti. Engelli vatandaşlarımızla maddi imkansızlıklar içerisinde olan vatandaşlarımızı da ihmal etmediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, her hafta ?Başkan Sizi Dinliyor? programıyla vatandaşları dinlemeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.
2015 yılında yapılan çalışmaları aktaran Başkan Çolakbayrakdar yaptığı sunumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten gazeteciler ise Başkan Çolakbayrakdar´a ve Kocasinan Belediyesine başarılarının devamını diledi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"