ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR´DEN ÖRNEK ÇALIŞMA

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR´DEN ÖRNEK ÇALIŞMA

TBMM ÇÖLYAK ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANI TAMER, BAŞKAN ÇELİK´İ ZİYARET ETTİ

TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, komisyon üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette çölyak hastaları ve hastalara sağlanan desteklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, farkındalığı artırmak ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çölyak hastalarına verilen destekten dolayı teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Çölyak hastalarıyla ilgili Kayseri´de etkin ve yoğun çalışmalar yapıldığını ifade eden Tamer, ?Bu anlamda sizi tebrik ediyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum. Ben biliyorum ki, bu hastaların evlerine kadar paketler gönderdiniz. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Çok az belediyenin yapmış olduğu bir hizmeti Türkiye´de öncü olarak yapmanız bizi mutlu ediyor? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ?Yönettiğimiz coğrafyada yaşayan insanların mutluluğu, huzuru, sağlığı için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Toplumun her kesimiyle ilgili de proje üretmek zorundayız. Bu anlamda çölyak hastalarının imkanı olanlara glutensiz gıda maddelerini ücreti karşılığında imkanı olmayanlara da ücretsiz olarak sağlamaya devam ediyoruz? diye konuştu.

Sosyal yardımların daha iyi verilmesi için yapacakları yeni proje ve bu kapsamda çölyak hastalarına sağlanacak desteklerden de bahseden Başkan Çelik, ihtiyacı olan ailelere dağıtacakları sosyal kartlarla ilgili çalışmada ihaleyi alan firmadan marketlerinde çölyak hastaları için reyon açmasını istediklerini söyledi. Sosyal yardım kartı verilen ailenin o reyondan alışveriş yapabileceğini ifade eden Başkan Çelik, bu çalışmanın Türkiye´de bir ilk olacağını belirtti. Başkan Mustafa Çelik, önümüzdeki günlerde Kent Ekmek fabrikasında çölyak hastaları için ekmek üretim bölümü açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"