`ÇÖP` DÜNYAYA YAYILDI

`ÇÖP` DÜNYAYA YAYILDI

Yönetmenliğini Burak Türten`in üstlendiği `Çöp` isimli belgesel, Türkiye ve Avrupa`nın ardından Orta Doğu`yu da fethetti.

İran`ın başkenti Tahran`da bulunan Milad Tower`da düzenlenen ödül törenine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Tahran Belediye Başkanı ve üst düzey bürokratların da hazır bulunduğu ödül törenine, İran sinemasının önemli isimleri katıldı.
Yönetmenliğini Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Türten`in üstlendiği `Çöp` belgeseli Butterflies of City Film Festivali`nde `Profesyonel Kategori-En İyi Belgesel Film Ödülü`ne layık görüldü. Yönetmenliğini Türten`in yaptığı belgesel, Fransa`da 17. Uluslararası Akdeniz Belgesel Film Festivali`nde kendi kategorisinde aldığı `en iyi belgesel film` ödülünün ardından İran`dan da ödül alarak ödül sayısını 11`e çıkardı.
İran Kültür Bakanlığı, Milad Tehran Tower ve Tahran Belediyesi’nin desteklediği festival, 2 gün süren etkinliklerin ardından ödül kazanan yönetmenlere plaket verilmesi ile son buldu.
Festivalin Türkiye’deki etkinlikleri ise Kadıköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Ali İhsan Varol’un üstlendiği festivalde, Türkiye’den yönetmen ve belgesel yapımcıları Ertuğrul Karslıoğlu ile Hasan Özgen’in yanı sıra İran’dan da çok sayıda yönetmen ve yazar seçici kurulda bulundu. Festivalin açılış konuşmasını İranlı ünlü yönetmen Abolfazl Jalili yaptı. Jalili, çocukların kendi dünyasında çok farklı bir yeri olduğunu belirterek böylesine anlamlı bir organizasyona gönüllü olarak katıldığını kaydetti.
Türkiye ve Avrupa’da kazandığı ödüllerin ardından İran’daki bu ödülle birlikte, katıldığı ikinci yurt dışı festivalinden de ödülle dönen “Çöp” belgeseli, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tekrar gururlandırdı.
Ödülü film ekibi ve çöp işçileri adına aldığını kaydeden Yynetmen Burak Türten, başta filmin danışmanı Doç. Dr. Gürhan Topçu olmak üzere, ERÜ İletişim Fakültesi’nin tüm akademisyenlerine teşekkür ederek festival jüri üyelerine şükranlarını sundu.
`Çöp` belgeselinin aldığı ödüller ise şu şekilde:
"8. Uluslararası Kar Film Festivali, En İyi 2. Belgesel Ödülü, 2. Doğa Filmleri Yarışması, En İyi Film Ödülü, 10. Ulusal Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü, 5. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, Jüri Özel Ödülü, Uluslararası Göç Sempozyumu Uluslararası Kısa Film Yarışması, En İyi 2. Film Ödülü, 2. Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali, Belgesel Dal, Birincilik Ödülü, 7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, En İyi 2. Belgesel Ödülü, HAK-İŞ Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması, En İyi 3. Film Ödülü, 24. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü, 17. International Mediterranean Documentary Film Festivali (Fransa, Marsilya), En İyi Belgesel Film Ödülü, Butterflies of City Film Festival (İran / Tahran), Belgesel Dal, En İyi Belgesel Film Ödülü."



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti