ÇÖZÜM MERKEZİ

ÇÖZÜM MERKEZİ

YİNE MELİKGAZİ BELEDİYESİ


Kurumların kendi yönetmeliklerine göre kamu hizmeti sunduğunu ancak kurumlar arası uygulamalarda yönetmeliklerin bazen birbirleri ile uyumsuzluk göstermesinin kamu hizmetini yavaşlattığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapı kullanma izin belgesi düzenlemesi aşamasında ?Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Yönetmelik? ile ?Kayseri Gaz Şirketi Yönetmeliği? arasında ortaya çıkan çelişki çözdüklerini söyledi.
Şimdi de yapı yüksekliği 21.50 metre ve üzeri olan binalarda genel merdiven ve kaçış merdiveni yapılması ile ilgili yönetmeliklerdeki çelişkilerin kamu hizmetini geciktirdiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kamu hizmetinin seri, etkin ve zamanında verilebilmesi için Belediye Meclis Kararı ile olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını kaydetti.
Binalarda genel merdiven ve yangın kaçış merdiveni yapılması ile ilgili yönetmeliklerdeki düzenlenmelerin aşamasında bu tür çatışmalı, uyumsuz ve fazla bürokratik işlemlerin bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:
?Melikgazi Belediyesi hizmetin ve yatırımın adresidir. Melikgazi Belediyesi aynı zamanda çözüm üretim merkezidir. Hizmet ve yatırım yapmak için proje üretir ve yerine getirir. Kamu hizmetinin sürekliliğin, devamlılığın ve etkinliğinin yerinde ve zamanında yapılması ile verimli olur. Aksi halde yerinde ve zamanında yapılmayan hizmet eziyete dönüşür. Bu açıdan Melikgazi Belediye Meclisi yatırımların önünü açan kararları ile Melikgazi Belediyesini referans belediye yapmıştır. Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan yapı yüksekliği 21.50 metre ve üzeri olan binalarda genel merdiven ve kaçış merdiveni yapılması ile ilgili yönetmeliklerdeki çelişkiler gündeme gelmiştir. Bu yönetmelikler arasındaki uygulama anlaşmazlığı Belediyemiz Meclis Kararı ile ortadan kaldırılarak hizmette bütünlük ve etkinlik kazandırılarak vatandaşın mağduriyeti çözülmüştür?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor