ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ

ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, sendika binasında bir basın açıklaması yaparak sona eren eğitim yarı yılını değerlendirdi… Kalkan "Çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz." İfadesini kullandı…

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan sona eren eğitim yılı ilk yarısına dair değerlendirmede , "2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur. Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. 2014-2015 yılı için imzaladığımız toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının, geride bıraktığımız dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezli olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesini istemiştik. Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

`28 Şubat mağdurlarına hakları iade edilmiş ve işbaşı yaptırılmıştır` diyen Kalkan, "Bürokraside en büyük insan kıyımının yapıldığı 28 Şubat döneminin açtığı yaraların sarılması noktasında geçmişte de olumlu adımlar atılmıştı fakat bu dönem içerisinde özellikle Milli Eğitim`de mağdurların hakları önemli oranda iade edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat mağdurları ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarından önce genelge yayınlamış ve akabinde yapılan müracaatlar sonrası mağdurların yeniden iş başı yapmasını sağlamıştır. Ayrıca din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerden biri olan kamu kurum ve kuruluşlarında ibadet yerlerinin bulunmaması sorunu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz önüne alınmış ve konuya ilişkin imkanlar ölçüsünde ibadet yeri tahsisi konulu yazıyla talimat verilmiştir" şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi