ÇÖZÜM SÜRECİNDEN GERİYE DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN GERİYE DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Yeşilay Kayseri Şubesinin ev sahipliğinde Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının aylık olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Çözüm sürecinden geriye dönüş söz konusu değildir” dedi.

Öğretmenevinde yapıaln toplantıya AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına Ahmet Taş yaptı. Taş, “Fransa’da olan saldırıdan sonra tüm Avrupa ülkelerinde Müslümanlar camilerde, mescitlerde hatta sokakta yürürken Müslümanlara saldırılar yapılmaya başlandı. Ayrıca çözüm süreci devam etmektedir fakat Kobani ve Cizre olayları provoke ediliyor. Bazı yerlerde yol kesmek, yolu trafiğe kapatmak gibi olaylar oluyor. En son Hakkari’de olan polis aracından dışarıya bomba atıldığı kamuoyuna yansıyor. Bunlar basına yansıtılıyor ve bu olaylar günlük hayatımızda bizi etkileyen olaylardır” diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Eskiden yaşanan siyasette sıkıntılı dönemler geride kalmıştır ve insanlara doğru bir şekilde yaklaşıldığı zaman karşı tarafında aynı samimiyetle yaklaşacağının en büyük örneğini AK Parti göstermiştir. Hükümet yoğun bir şekilde çalıştı. Birçok yenilikler getirildi. Ekonomi ve siyasi istikrar rayına girdi” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, “Kayseri’de görüldüğü üzere seçim yarışı erken başlamış. 150’ye yakın ismin aday adaylığını görüyoruz. Şehri temsil edebilecek ve şehre hizmetler yapabilecek şehre ve siyasete uygun hizmet yapan kişiler mutlak çıkacaktır. Milletvekilliği seçimlerinde ben ve İsmail bey de aday olacağız. Genel merkez takdir görürse devam edeceğiz” dedi.
Çözüm sürecine değinen Karayel, “Dağa çıkanların ortalama ömrünün 40 yıl civarında olduğunu görüyoruz. Çünkü kimse inlerde ve toprak altında yaşamak istemez. Oradaki gençler iş vaadiyle kandırılanlar veya kadınlar sonunda bu işin doğru olmadığını görmektedirler. Onlarda bu çözüm sürecinden yanalar. Bu kolay bir iş değildir. PKK örgütünün hangi ülkeye bağlı olduğuna bakmak lazım. Bu çözüm sürecini Türkiye bir yere taşımak istiyor. Bununla ilgili kanun alt yapısı oluşturuldu. Meclisten kanunu geçti. Buna göre elinde silah bulunduranlar ve tutanlar Türkiye sınırlarının dışına çıkacaktır. Türkiye’de herhangi bir eylem işine girmeyeceklerdir. Eline silah alanlar ve devlete karşı silah doğrultmuş olanlar hukukun karşısına çıkacaklar. Elebaşları da başka ülkelere giderlerse o ülkelerle ilgili devlet gereğini yapacaktır” şeklinde konuştu.
Karayel ayrıca, “Türkiye şuanda 2,5 milyon Suriyeliye bakmaktadır. Türkiye dağda yaşayan 10 bin kişiye ve bunların elinde bulunan 5 bin kişinin hepsi eli silah tutan insanlar değildir. Bu insanlar da Türkiye’de barındırılabilir, doyurabilir ve elebaşlarını belirli yerlere yönlendirebilir. Şuanda çözüm süreci iyi gitmektedir. Çözüm sürecinden geriye dönüş söz konusu değildir. Bunun için devletin bütün organları bu iş için hazırdır. Her şey yerli yerinde yapılmaya devam edilmektedir. Bunların ne kadar elebaşı varsa devlete ve millet karşı duruşları olan varsa da devlette bunların isimleri bulunmaktadır. Bunlar devletten temizlenecektir. Dışarıda devletin ve milletin aleyhine çalışan varsa bunların hepsi devlet unsurlarından temizlenecektir. Bu devlete ve millete kim zarar verirse mutlaka karşılığını görür” diye konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı