CUMHUR İTTİFAKI TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA YALÇIN,

CUMHUR İTTİFAKI TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA YALÇIN,

?BELEDİYECİLİK RİSK ALMA İŞİDİR?

Cumhur İttifakı Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Mimar-Mühendis ve Müteahhitlerle araya geldi. Mimar ve mühendislerin önemine dikkat çeken Yalçın, ?Belediyecilik risk alma işidir. Daha doğrusu, risk almanın da ötesinde yol gösterme işidir. Hem risk alacaksın, hem de yol göstereceksin. Herkes bizim çalışma tarzımızı aşağı yukarı öğrendi. Belediyeler de artık kurumsallaştı? dedi.

Yalçın,?Yıllardır, belediyecilikle uğraşıyorum. Hiçbir zaman mimar ve mühendissiz hareket etmedik. Başkanın istediği değil her zaman mimarın ve mühendisin, yani bilginin ne dediği önemli oldu? ifadesini kullandı.

Şehirleri insan vücuduna benzeten Yalçın, ? Talas´ta ?100 ağartan proje? diye meclis üyelerimizle birbirinden önemli projeler hazırladık. Belediye meclis üyelerimizin 4´te1´i mimar ve mühendislerden oluşuyor.Tabi Talas´ta her bölgede kendine göre sorunlar var.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay mimariye geçip halka nefes aldıracak alanlar oluşturmamız lazım. Şehir insan vücuduna benzer, geçen ay tıraş olmuştum bu ay olmayayım diyemezsiniz. Talas şehrimizin, sosyal hayatının en fazla olduğu yani halkın hayatın içine bire bir katılarak yaşadığı yerdir. Talas´ın nüfusu geceleri 5 ila 10 bin civarında artıyor. İlçemiz önemli turistik mekanları bünyesinde barındırıyor. O yüzden turistik geziye gelen Talas´ı görmeden gitmeyecek? diye konuştu.

Karşılıklı fikir alışverişinin önemine vurgu yapan Mustafa Yalçın, ?Bu tarz toplantıların, bundan sonra ki ismi, şehri periyodik yönetme açısından, akıl ve bilgi alışverişi toplantısı olsun. Bu sayede diğer ilçelerimizin tamamını da kapsayacak bir toplantı yapmış oluruz? dedi.

Şehir planlamalarında mimar ve mühendislerin önemine dikkat çeken Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Güntülü Gündoğ ise ?Bir karar almadan önce mimar ve mühendislerin şehrin geleceğinde sorumlulukları olduğunun unutulmaması gerekiyor. Birlikteliklerin, belki bu tarz kalabalıklarla belki de daha küçük komisyonlarla, oda bünyesinde devam etmesini istiyoruz. Bütün kamuya mal olacak yapıların da yarışmayla yapılmasını istiyoruz.Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli, belediye eliyle yapılmaması gerektiğini her zaman ifade ettiğimiz gibi yine belirtmek isterim. Projeler de bir şekilde kentin çalışanlarına dağıtılması lazım, konut stoku ve adaletli dağıtım ancak bu şekilde çözülmüş olur? şeklinde konuştu.

Mimar-Mühendis ve Müteahhitler toplantı sonrasında böylesi samimi ve sıcak bir görüşmeden ötürü Mustafa Yalçın´a teşekkür edip başarı dilediler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı