CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

DAVUTOĞLU´NA ?GEÇİCİ HÜKÜMET´İ KURMA GÖREVİ VERDİ?

   Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Geçici Hükümet´i kurma görevini Başbakan Davutoğlu´na verdi. Davutoğlu´nun görevi aldıktan sonra geçici hükümeti kurmak için 5 gün süresi var. Geçici hükümet için güvenoyu gerekmiyor. CHP ve MHP daha önceden seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamıştı. Bu nedenle geçici hükümet Ak Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşacak.
Bilindiği üzere 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu´nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.
45 günlük sürenin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz´la bir araya gelmiş ve Anayasa´nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti?
Bu gelişmelerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu´nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen görüşmenin ardından Davutoğlu´na geçici hükümeti kurma görevini verdi. Davutoğlu´nun görevi aldıktan sonra geçici hükümeti kurmak için 5 gün süresi var. Geçici hükümet için güvenoyu gerekmiyor. CHP ve MHP daha önceden seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamıştı. Bu nedenle geçici hükümet Ak Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşacak.
Erken seçimin gündemde olduğu Erdoğan - Davutoğlu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı´ndan yapılan açıklamada "Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisi´nin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu´nu bugün kabul ederek, Anayasanın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız, seçimlerden sonra istifa eden ve yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devamı istenmiş olmakla birlikte, bu defa Anayasanın 114. maddesi gereğince görevinden çekilmiş olan Bakanlar Kurulunun, geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini de istemişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı?
Şimdi artık gözler Başbakan Davutoğlu´nda? ?Geçici Hükümet´i kurmak için sadece 5 güne sahip olan Davutoğlu´nun kimlere bakanlık teklifi götüreceği, HDP ?li vekilleri hükümete dahil edip etmeyeceği merakla beklenirken medya mensuplarının karşısına çıkan Davutoğlu 5 günlük hükümet kurma sürecinde uygulamaya hazırlandığı yol haritası ve stratejilerine yönelik açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, seçim hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ´anayasal zorunluluk´tan kaynaklandığını vurguladı. Konuşmasında muhalefet liderlerine de çağrı yapan Davutoğlu ? Çağrı yapıyorum, gelin bu sorumluluğu birlikte omuzlayalım. Gelin anayasanın gösterdiği çerçevede bir hükümet oluşturalım? ifadesini kullandı?
Başbakan Davutoğlu sözlerinin devamında ? Koalisyon ihtimali kalmayınca görevi iade ettim.Deniz tükenene kadar her şeyi denedik. Denemediğim yol ve yöntem kalmadı. 45 günün dolmasına müteakip anayasa gereği sayın cumhurbaşkanımız erken seçim kararı aldı. Bu sabah da bir yönetim boşluğu olmaması için görevi bana tevdi ederek geçici Bakanlar Kurulu kurmamı ülkeyi sükunetle seçimlere götürme konusunda adım atmamızı bildirdi? ifadesini kullanarak muhalefete göndermelerde bulunup, yapılacak işler hakkında bilgi verdi?
Başbakan Davutoğlu ?Geçici Bakanlar´ın profiline yönelik olarak yöneltilen soruya verdiği cevapta ise ?Bunlar tek tek görevlendirmeler olduğu için kişilerin o görevi ifa edebilme açısından bir değerlendirmenin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Devlet tecrübesi ya da sivil toplum tecrübesi benim için önemli hususlar. Bakanlık teklifi yaparken parti dengelerini gözetmeyeceğim. Ben doğru kişiyi doğru yerde değerlendirebilmek için teklifimi yaparım? değerlendirmesinde bulundu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"