CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

?ANKARA-YOZGAT-KAYSERİ HIZLI TREN PROJESİ 2020´DE TAMAMLANACAK?

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın oğlu Osman Hakan Elitaş´ın düğün törenine iştirak ederek nikah şahitliği yapmak üzere önceki akşam ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düğün töreni öncesi katıldığı Kayseri Ticaret Odası´nın 120. Gurur Yılı etkinliğinde ilimiz protokol mensupları ve iş dünyası temsilcilerine hitap etti? Konuşmasında Kayserililerin 2002 yılından bu yana yürüttükleri demokrasi mücadelesinde hep yanlarında yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Ankara-Yozgat-Kayseri Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah 2020 yılana kadar bu hat devreye girmiş olacak. Aynı şekilde Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattıyla ilgili çalışmalar bölümler halinde o da devam ediyor. Bu projenin tamamını da 2023´e kadar hizmete almayı planlıyoruz? sözleri ile de Kayserililere hızlı tren müjdesini yineledi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam geldiği ilimizde ilk olarak Kayseri Ticaret Odası 120´nci Onur Yılı programına iştirak ederek ilimiz sanayici ve iş dünyası temsilcilerine seslendi? Cumhurbaşkanı Erdoğan " Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, istikrarın, huzurun, güvenliğin kıymetini Kayserili kardeşlerim çok iyi bilir" diyerek başladığı sözlerinde ?Bugün Kayseri´nin sanayide, ticarette, üretimde, ihracatta, eğitimde ve pek çok alanda ülkenin önde gelen merkezlerinden biri haline gelmiş olmasının ve örnek alınmasının gerisinde bu değerlere olan bağlılığı yatmaktadır. Bu değerleri çalışkanlığı ve azmiyle birleştiren Kayseri halkı, Anadolu´nun ortasında başarı hikayesine imza atmıştır. Kayseri´nin ülkemizde ve dünyada örnek gösterilen, model alınan bir şehir haline gelmiş olmasından biz de memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında geride kalan 13 yılda Kayseri´nin potansiyelini daha iyi hayata geçirebilmesi için her türlü desteği verdiklerinin altını çizip ulaştırma projelerinin merkezini Kayseri´yi yerleştirdiklerini vurgulayarak şunları kaydetti. "Şehre 79 yılda 83 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, biz buna 13 yılda 437 kilometre daha ilave ettik. Nereden nereye. Havalimanımızı yeni iç ve dış hatlar terminal binasıyla potansiyel bir hale getirdik. Şimdi gündemimizde yeni ulaşım projeleri var. Ankara-Yozgat-Kayseri Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah 2020 yılana kadar bu hat devreye girmiş olacak. Aynı şekilde Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattıyla ilgili çalışmalar bölümler halinde o da devam ediyor. Bu projenin tamamını da 2023´e kadar hizmete almayı planlıyoruz. Mevcut Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye demir yolunu modernize ediyoruz. Bu hattaki çalışmalar önümüzdeki yıl tamamlanacak. Mevcut Kayseri-Sivas-Yozgat-Ankara demiryolu da şu anda modernize ediliyor. Bu çalışma da önümüzdeki yıl bitmiş olacak. Kayseri´deki kamu ve özel hastaneler şehrimizi adeta bölgesel sağlık merkezi haline getirdi. İnşası süren, daha önce temelini attığım şehir hastanesinin önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla Kayseri bu alanda çok da önemli bir konuma gelecek. TOKİ aracılığıyla ilimizde inşaa edilen 13 bin 580 konut adeta 50-60 bin kişilik bir şehir demek. Aynı şekilde birileri hani geçmişte diyordu ya ´Kaysere´ye deniz getireceğim falan.´ Tabii Kayseri´ye deniz falan gelmedi. Ama Kayseri´ye biz denizi getirdik. Bu denizin adı Yamula Denizi. Bunu biz getirdik. Yamula başta olmak üzere yapılan 43 adet baraj, gölet ve sulama tesisi Kayseri´nin iklimini dahi değiştiren bir güzelliği beraberinde getirdi."
Sözlerinin devamında ?Eğitim´ alanında yapılan yatırımlarla Kayseri´nin tarihindeki bilim ve kültür merkezi olma vasfını yeniden ve daha güçlü kazandığına inandığını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir şehre eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, kamu alt yapı yatırımlarında hizmet getirmenin çok önemli olduğunu kaydederek "Ama daha önemlisi o şehrin bu hizmetleri değerlendirerek tarihi bir atılım gerçekleştirebilmesidir. Kayseri işte bu başarıyı göstermiş bir şehrimizdir. Ben, sizlerin şahsında tüm Kayserili kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kayseri´ye bir başka tebrik borcumuz da ülkemizin ve milletimizin karşı karşıya bulunduğu tehditler karşısında gösterdiği dirayetli duruş içindir. 2002 yılında veya 2002 yılından bu yana Türkiye´deki vesayet odaklarına karşı yürüttüğümüz mücadelede Kayseri hep yanımızdaydı. Bölücü terör örgütünün ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef alan eylemlerine karşı en sağlam duruşu sergileyen şehirlerimizin başında yine Kayseri geliyor. 2013 yılından beri ´Paralel Devlet Yapılanması´ adını verdiğimiz ihanet şebekesine karşı verdiğimiz mücadelede de Kayseri yine yanımızda yer aldı. Ama bu mücadele bitmedi. Bakın az önce ´bölücü terör örgütü´ dedim değil mi? Bölücü terör örgütünden bu Paralel Devlet Yapılanmasının hiçbir farkı yoktur. İkisi de aynıdır, bunu böyle bilin. Milletimiz bu şekilde bizim arkamızda durduğu müddetçe çok açık ve net söylüyorum. Allah´ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir mesele yoktur? değerlendirmesinde bulundu.
Ticaret Odası´nın 120. Gurur Yılı etkinliklerinde gerçekleştirilen konuşmaların ardından ödül törenine geçildi? Ticaret Odası yönetimince belirlenen başarılı iş adamları Cumhurbaşkanı ERDOĞAN tarafından plaket takdim edilerek ödüllendirildiler?
Haber : C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı