CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,

?KAYSERİLİ SİYASETÇİNİN KALİTELİSİNİ İYİ BİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan  "En büyük hayalim" dediği şehir hastaneleri projesinin önemli bir halkası olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Şehir Hastanesi´ni hizmete açmak için geldiği ilimizde Cumhuriyet Meydanı´nda tertiplenen mitingde  Kayserililere seslendi?  Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında  her zaman olduğu  gibi Kayseri ve Kayserililee övgüler  yağdırıp ?Kayserili ticareti iyi bilir, kaliteyi de iyi anlar, siyasetçinin kalitelisini de iyi bilir? değerlendirmesinde  bulunup sözü  seçimlere  getirdi  ve ?Yenikapı ruhu Cumhur İttifakı´na dönüştü. Ayrılığa gayrılığa son, şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Yarın Cumhurbaşkanlığına ilişkin manifestomuzu paylaşacağız. Sonra da Cumhurbaşkanlığı seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız? ifadesini kullandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler  hava yolu ile geldikleri ilimizde  Erkilet Havaalanı´nda protokol tarafından karşılandılar? Hava alanından doğruca  Cumhuriyet Meydanı´ndaki  miting alanına geçen  Cumhurbaşkanı Erdoğan  yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde  bulunan  ilimiz sakinlerini  selamlayıp  hediyeler dağıttı?  

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting  alanını dolduran  Kayserilileri  selamlayarak  başladığı konuşmasınd a"Kayserili ticareti iyi bilir, kaliteyi de iyi anlar, siyasetçinin kalitelisini de bilir. 18 Nisan tarihinden bu zamana kadar yaşananları gözünüzden geçirin. Ana muhalefet ile birlikte hareket edenlerin ittifak arayışları ve taktiklerine bir bakın. Oyun içinde oyun. Göreceğiniz tek şey tutarsızlık olacaktır. İlkesizlik olacaktır, millete saygısızlık olacaktır. Haftalarca milleti oyaladılar. Yok çatı, yok pakı, yok pencere dediler sonunda ´İnce´ siyasette karar kıldılar. Çünkü 16 Nisan´dan bu zamana kadar geçen zamanda ülkemizin önünde öyle bir mesele olduğun hiç düşünmemişler. Seçim önümüzdeki yılın Kasım ayında olsa da hazır olamazlardı. Bu iki hafta da yaşananlar bile kimin siyaseti ülke için yaptığını ve kimin siyaseti sadece kendi çıkarları için yaptığını ortaya koymuştur. Milletimiz eski siyaset tarzından çok çekti" ifadesini  kullandı?              

"Bu siyaset tarzı gençlerimizin hayatını kararttı. Kökeninden inancından, meşrebinden, fikrinden dolayı insanlarımıza eziyet edilmesine göz yumuldu" diyen Cumhurbaşkanı  Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü?..  "Tayyip Erdoğan tüm siyaset hayatı boyunca bunlarla mücadele etmiştir. Yeri geldi milletvekilliği elinden alındı, başbakanlığı engellendi Cumhurbaşkanlığına kem gözlerle baktılar. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadelemizden kaçmadık. 40 yıldır Tayyip Erdoğan´ı milletiyle birlikte hak yolunda yürümekten alıkoyamayanlar 24 Haziran´da da bu yoldan alıkoyamayacaklar. Madem Türkiye´de işler bir türlü tam olarak milletimizin istediği gibi gitmiyor öyleyse meselenin özüne inmek gerekiyor.Öyle şeyler yaşadık ki artık bu yönetim sistemi ile daha fazla gidemeyeceğimizi gördük. Bu terazinin bu sıkleti çekemeyeceği açıkça ortadayken hala aynı yanlışlar peşinde sürüklenmenin anlamı yoktur. 15 Temmuz darbe girişimi milletimizin de artık bu gidişe dur deme kararında olduğunu gösterdi. 15 Temmuz´da milletimiz büyük bir ferasetle sokağa çıkarak istiklaline ve istikbaline sahip çıktı"

"MHP ile birlikte kurduğumuz BBP´nin de destek verdiği seçim ittifakımızla milletimizin karşısına çıktık" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:  "Dün resmi adaylık başvurusu yapıldı. İttifak protokolü teslim edildi. Yenikapı ruhu Cumhur İttifakı´na dönüştü. Ayrılığa gayrılığa son, şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Yarın Cumhurbaşkanlığına ilişkin manifestomuzu paylaşacağız. Sonra da Cumhurbaşkanlığı seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız.Fitneye fesada fırsat vermeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. 25 Haziran sabahı yepyeni bir güne uyanacağız. Yeni yönetim sistemi ile ülkemiz geleceğine daha güvenle bakacağı bir döneme girecektir. 2013´ten beri yaşadığımız hadiseler bizi hedeflerimizden koparmadı ama hızımızı yavaşlattı. Herkes heybesindekileri ortaya döksün, milletimiz ona göre karar versin. İşte meydan. Biz zaten yaptıklarımızla zaten milletimizin karşısında olduk. Bakalım ötekiler kendi iç kavgasını bitirip ne zaman sizin karşısına gelecek?

Konuşmasında  Kayseri´de yapılan yatırımlara değinen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kayseri bize destek oldu, bizde Kayseri´ye destek olduk. Kayseri´ye son 15 yılda 20 milyar liralık yardım yaptık. Eğitimde 4 bin 337 yeni derslik, yüksek öğretim öğrencilerimiz için 5 bin kişilik yurtlar açtık. 41 adet sağlık tesis yaptık. Biraz sonra şehrimize kazandırdığımız eşine az rastlanır şehir hastanesinin açılışını yapacağız. Bunlar benim belediye başkanlığı dönemimdeki rüyamdı. Maliyeti 430 milyon Euro. Niye? Çünkü Kayseri´ye yakışan bu. Bu dev eserin yatak kapasitesi bin 607. Örnek bir sağlık kuruluşu. Kayseri ile birlikte 5´inci şehir hastanemizi açmış bulunuyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 4 şehir hastanesini daha hizmete alacağız. Şehir hastanemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. TOKİ Kayseri´de 17 bin 800 konut projesi gerçekleştirdi. Kayseri´ye Cumhuriyet tarihinde 83 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz 16 yılda 537 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşte farkımız bu. Yüksek hatlı trenin alt yapısı yapıldı. İnşallah yakında inşasına başlıyoruz. Toplamda 642 kilometre uzunluğa sahip başka bir hızlı tren çalışmalarına başlandı" dedi.

Konuşmasının ardından kürsüden inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların ilgisine kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı, daha sonra Kayseri Valiliğini ziyaret etti.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti