CUMHURBAŞKANI GÜL ADLİYE SARAYINI RESMEN AÇTI

CUMHURBAŞKANI  GÜL ADLİYE SARAYINI  RESMEN AÇTI

Adalet Sarayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve diğer ilgililerin katıldığı törenle resmen açıldı. Cumhurbaşk

Bir süre önce fiilen  hizmete başlayan yeni Adliye Sarayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından  resmen  hizmete açıldı. 

Cumhurbaşkanı Gül açılışta gerçekleştirdiği konuşmada  Demokratik ülkelerde adalet saraylarının, adalete ve hukukun üstünlüğüne verilen önemin de göstergesi olarak algılandığını ifade ederek, Türkiye`de uzun yıllar bu hizmetin adalet anlayışına yakışmayan, gelişigüzel binalarda verildiğini, Kayseri`nin de bunlardan biri olduğunu  belirtti..

Sözlerinin  devamında her türlü estetikten, görkemden uzak binalarda adalet hizmetinin verilmeye çalışıldığını belirten Gül, "Bu durum adaletin layıkıyla tecellisi için gece gündüz çalışan hakimlerimiz, savcılarımız ve diğer adliye çalışanlarının da mesailerini hep olumsuz etkilemekteydi. Ayrıca milletimizin kültürel derinliğine, ülkemizin ekonomik gelişmişliğine ve demokratik standartlarımıza da hiç yakışmıyordu bu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı  Gül  "İnanıyorum ki burada siz değerli hakimler, savcılar, bütün adalet mensupları adalet ve hakkı dağıtırken çok daha huzur içerisinde ve çok daha güzel imkanlar içerisinde görevlerinizi yapacaksınızdır" diyerek  sarayın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yargı erkinin en temel müessesesi mahkemelerin iyi fiziki imkanlara kavuşturulmasının önem taşıdığını ancak mülkün temeli olarak görülen adaletin kendiliğinden ortaya çıkan bir değer de olmadığını belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü…  "Adalet, fedakarlık ister, saygı ister, emek ister, çok büyük bir özen ve dikkat ister. Adalet insanlığın ezelden beri yiyecek gibi, barınma gibi ihtiyaç duyduğu bir kavramdır. Adaletin olmadığı bir ahvalde fertlerin kendilerini özgür ve mutlu hissetmeleri de mümkün değildir. Bu nedenle hukukun da siyasetin de ekonominin de uluslararası ilişkilerin de ulaşmak istediği nihai nokta adalettir aslında. Dolayısıyla adalet rasyonel olduğu kadar tabii bir ihtiyaç ve devletler için demokratik bir de mesuliyettir. Toplum hayatı için böylesine temel ve vazgeçilmez bir ihtiyaç olan adaletin bütün fonksiyonlarıyla tecelli etmesi şüphesiz ki çok önemlidir. Bireylerin hak ve özgürlüklerinin teminat altında olmadığı bir hukuk düzeninde adaletten söz edilemez. Esasen hukukun erdemi ancak adaletin tecellisine imkan veriyorsa ortaya çıkabilir. Yoksa kanun, hukukun en baskıcı rejimlerinde bile vardır. Öyle cumhuriyetler vardır ki öyle kanun devletleri vardır ki bireysel temel hak ve özgülükler hiçbir zaman vatandaşları tarafından özgürce kullanılamaz. Dolayısıyla önemli olan adaletin gerçekten tecellisidir."                   

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerinin sonunda  Türk yargısının Avrupa Birliği müzakere sürecinde dışa açıldığını görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu… "Sayın Bakanın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  ile ilgili verdiği rakamlar sevindiricidir. Çünkü, bir zamanlar Aihm`e hakim seçen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin bir üyesiydim ve oradan çok yakın bilirim, Türkiye ile ilgili nelerin söylendiğini, Türkiye ile ilgili hangi davaların ne kadar olduğunu, bütün Avrupa`dan en çok giden dosyanın Türkiye`den olduğunu, bütün bunları çok yakınen bilen bir kişi olarak, bu alandaki gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyorum"

Gül, konuşmasını yeni adalet sarayının bir kez daha yargı camiasına, Kayserili hemşehrilerine ve Türkiye`ye hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adalet Bakanı Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TBB Başkanı Feyzioğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve diğer ilgililer, sahnede sembolik olarak tutulan kurdeleyi keserek açılış yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler törenin ardından binada incelemelerde bulundu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor