Cumhurbaşkanı Erdoğan 54 milyarlık yatırımı hizmete açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 54 milyarlık yatırımı hizmete açtı

54 Milyar değerindeki bir dizi açılış ve Yüksek Hızlı Tiren’ in temel atmasını gerçekleştirmek üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri programının ikinci durağında Cumhuriyet Meydanı’nda ilimiz sakinlerine hitap etti ve uzun yıllardır özlemle beklenen Yüksek Hızlı Tren inşaatına ilk harcın konulması talimatını verdi.

Organize Sanayii Bölgesi’ndeki açılışın ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki oluşturulan miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilimiz sakinlerine seslenirken yıllardır kullandığı samimi üslup ile “Gadalarınızı Alırım” diyerek başladı sözlerine ve Kayseri’ye övgü dolu cümleler kurdu                                               

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında ilimizde hayat geçen  yatırımlara dair detaylar paylaşıp “Kayseri'ye gelirken eli boş gelmek olmaz. Açılışını yapacağımız eserlerin güncel yatırım tutarı 30 milyar liraya yatırım. Temelini atacağımız projelerin 24 milyar lirayı buluyor. Bugün Kayseri'ye 54 milyar lira müjdeyle geldik. Kayseri'nin sanayisi, ticareti, Erciyes'i gibi değerlerini mutfağıyla da taçlandırarak kendisine yeni kazanç kapıları açacağından şüphe duymuyorum. Kayseri bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Şehrin gelişimine yapacağı katkıları gördüğümüz için Erciyes Dağı'nın tapusunu şehrimizin yönetimine devretmiştir. Bu şehre yapılan her projenin bizzat takipçisi olduk. Neticelenmesini sağladım. Kayseri'ye söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir iş yoktur. Üniversitelerin tamamlanan yatırımlarını hizmete açıyoruz. Gençlik merkezi, yurt yenilemesi, futbol sahası yenilemesi işlemleri tamamlandı. Büryan, Develi, Sarız, Yahyalı ilçe hastaneleriyle birlikte çok sayıda aile sağlığı merkezi hizmete girdi. Bugün karşımda bu muhteşem katılımı görünce gerçekten sizlerle ne kadar övünsem azdır, rabbime hamdediyorum. Bana sizler gibi millete hizmet etme şerefini lütfettiği için hamdolsun. Toplam yatırım tutarı 3 milyar 788 milyon lirayı geçen bu tutarı Kayserimize hayırlı olmasını diliyor ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Yerel yönetimlerden özellikle doğmuş bir siyasi olarak belediyelerimizi her anlamda destekliyoruz. Emeği geçen başkanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum. Bugün çeşitli organize sanayi bölgelerinde tamamlanan özel yatırımlarında resmi açılışlarını yapıyoruz. Bu tesislerin işlemesini sağlayan tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm yatırımların şehrimize Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum”                                                                           

Erdoğan sert sözlerle muhalefete yüklenip “Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na olay gönderme: Onlar yapsa yapsa sökülen musluğu takarlar” değerlendirmesinde bulunup şöyle konuştu “Bunlar bitirip hizmete kattıklarımız. Kayseri'nin konforlu demiryolu seyahatinden faydalanmasını istedik. Yerköy Kayseri hattı 147 km uzunluğa sahiptir. Bunları ana muhalefetin başındaki Bay Kemal yavru muhalefet yapabiilr mi? Onlar ancak sökülen musluğu yapabilir. Biz bugüne kadar attığımız her adımda ülkemize güvendik. Bunların ülkelerine güvenleri yok ki. Boğaz'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü biz inşa ettik. İstanbulumuz'a Marmaray'ı yaptık mı? Avrasya Tüneli'ni denizin altından biz yaptık mı? İstanbul-İzmir 6.5 saatti, 3 saate düşürdük, Bay Kemal sen oranın milletvekilisin biz yaptık mı? 26 havaalanından aldık, 58 havalimanı var. Biz yaptık mı? 28 bin km karayoluna ulaştırdık. Durmak yok. Şimdi diğer adımları atmaya devam ediyoruz. Kendilerine güvenselerdi Cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi. Hala açıklayamadılar. Hala Cumhur İttifakı adayını açıklasın diyorlar. 'Seçim tarihi belli olsun' diyorlar. Cumhur İttifakı'nın adayı da seçim tarihi de belli."               

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından sıra ile Yüksek Hızlı Tren İnşaat alanında bulunan Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bağlanıp ilk harcın konulması için talimat verdi. Ve uzun yıllardır beklenen Hızlı Tren için start verildi. 

Daha sonra Beşler Cam Elyaf Fabrikasının Açılışı için Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a bağlandı.                    

Son olarak Avrupa’nın en büyük Alış Veriş Merkezi olan Kumsmall Çevre Şehircilk Bakanı Murat Kurum ile  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Muş’a açılış talimatı verdi.

Son olarak Cumhuriyet Meyadanı’nda ki kürsüden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ak aparti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki  ile diğer yatrımlarını açılışı için butona basan Erdoğan ilimizden  memnun olarak ayrıldı.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı