Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz Kayserililer ile kader arkadaşıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimleri öncesi ilimize gelip Ak Parti İl Başkanlığınca tertiplenen mitinde katılarak Kayserililer seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Meydanı’ndaki kalabalığa dikkat çekip "Havalimanından buraya gelene kadar hariç; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada.  Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?" ifadesini kullanıp “. Kayseri'yle sökülmez ip ile bağlıyız. Biz sizinle kader arkadaşıyız. 2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik” değerlendirmesinde bulundu.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimleri öncesi ilimize gelip Ak Parti İl Başkanlığınca tertiplenen mitinde katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.  Sözlerinin başında Alandaki kalabalığa dikkat çeken Cuhurbaşkanı Erdoğan, "Havalimanından buraya gelene kadar hariç; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada. Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?" diye seslendi. 

Sözlerinin devamında "Yola çıkarken ilk mitingimizi yine Kayseri'de yapmıştık. Kayseri ile yol arkadaşlığımız farklı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kayseri'yle sökülmez ip ile bağlıyız. Biz sizinle kader arkadaşıyız. 2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik” dedi ve ekledi “6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun diliyorum. Depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başından Kayseri geliyor. Kayserililere teşekkür ediyorum. Kayseri 50 bin depremzede kardeşimize ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş'ın kardeş şehir olan Kayseri, Maraş'ın yanında oldu. Bizim kumaşımız milletimizin kumaşıdır. Bizim hamurumuzu milletim karmıştır. Kayseri'yle sökülmez ip ile bağlıyız. Biz sizinle kader arkadaşıyız. 2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik. Bugün milli geliri 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllı 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervi 115 milyar dolara ulaştı. Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm. 2013'te IMF'i bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik. CHP'nin sözcüsü bunlar otellerin lobilerinde IMF ile görüştüler. 2013'ten beri bir kuruş almadık, ne kaybettik. Başbakanlığım döneminde bir arada 135 milyar dolara çıkmıştı”     

Konuşmasında küçük esnaf için bir müjdesinin olduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan şu bilgileri paylaştı   "Küçük esnaflara da bir müjde vermek istiyorum. Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak."                                         

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa "Dağdakilere 14 mayıs!ta gereken cevabı veriyor muyuz?" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu “Bu başarılara 14 Mayıs'tan itibaren bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar çalışacağız. Yurtdışında çok ciddi sayıda Kayserili kardeşim var. Sandıklar kapanmadan onlara ulaşmalıyız. Cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde Cumhur İttifakı'na desteklerini talep edeceğiz. Kırgınlık, kızgınlık, küskünlük varsa gönlünü alacak, Türkiye Yüzyılı için oyuna talip olduğumuzu söyleyeceğiz. PKK'ya, HDP'ye, dağdakilere 14 Mayıs'ta gereken cevabı veriyor muyuz? 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun.”                                                   

Savunma sanayi yatırımları ve TSK envanterine alınan yeni silahlarla ilgilide bilgi veren Erdoğan son dönem gelişmelere dair de paylaşımlar yaptı “ Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Bay bay Kemal'in Kayseri'de Katarlılara sattığı yalanı attığı fabrikada, yeni nesil Fırtına obüslerini ve Altay tankımızı ürettik. Adamın işi gücü yalan. Eser ortada. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu hafta başında Kaan'ı hangardan çıkardık. Önceki hafta nükleer güce sahip ülkeler ligine yükseldik. Karadeniz doğalgazını milletimizin evine getirdik. Bu ay doğalgaz ücretsiz. Bir sene boyunca da 25 m3 doğalgazı ücretsiz kullanacak. Etrafımızda doğalgaz ve petrol fışkırırken biz bundan mahrum kaldık. 100 milyarlarca doları yabancı ülkelere fatura olarak ödedik. Artık bu para milletimizin cebinde kalacak.Bu parayla aile ve gençlik bankası kuracağız. Belli bir geliri rezerv edeceğiz. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Kadınlarımızı emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin kendi işini kurmadan evliliğe adımlarda hibe ve kredilerle yanında olacağız. Gabar'dan da müjdeli haber aldık. 100 bin varil üretim kapasiteli petrol rezervi bulduk. Karadeniz'deki doğalgazımızın kalitesi çok iyi. Gabar'daki petrolümüz de üzüm pekmezi kıvamında. Ülkemizin ihtiyacının 10'da birini karşılayacak kaynağa sahip olduk."                       

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun farklı yerlerde farklı konuşmalar yaptığına da dikkat çekip, verdiği hiçbir sözü tutmadığını vurgulayarak şöyle konuştu “Selehattin Demirtaş'ı cezaevinden çıkartamayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Ne diyor ‘Sana söz’? Yahu sen bugüne kadar verdiğin hangi sözü tuttun? İşçiler atılmacayak dedin, İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da işçileri kapıya koydun. Sende doğruluk, dürüstlük diye bir şey var mı? Senin hayatın yalan. Son 21 yılda yaptıklarımız, 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır. Karşımızdaki koalisyonun ise böyle bir derdi yok. Var diye millete sıraladıklarına kendileri bile inanmıyor. Belediyedeki işçilerin maaşlarını taksit taksit anca ödüyorlar. Çıkmış bir de emeklilere, memura şunu vereceğim diyor. Daha ağzı süt kokan torununu sigortalı yapıyor bay bay Kemal. Ailemize attığı iftiraların haddi hesabı yok, şimdi kul hakkı diyor. İstikrarlı olduğu tek konu var, verdikleri sözü tutmamak. CHP, LGBT’cidir. İYİ Parti, LGBT’cidir. HDP, LGBT’cidir. Diğerlerinden aykırı bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT’cidir. Ama LGBT AK Parti’nin, MHP’nin, Cumhur İttifakı’nın semtine uğrayamaz. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Aile bizde kutsaldır. Güçlü aileniz olursa güçlü bir milletiniz olur. Burada vatan, bayrak edebiyatı yapıyor, başka yere gidince Selo edebiyatı yapıyor. Bay bay Kemal, benim milletim 14 Mayıs’ta size yol vermeyecek. Erdoğan olduğu sürece siz Selo’yu, meloyu çıkartamazsınız. Nabza göre şerbet ittifakıdır bu koalisyon"   

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan konuşmasının ardından Ak Parti ‘ye katılan iki isim Deva Partisi Kurucu eski İl Başkanı Begüm Başmısırlı ve İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in danışmalarından Hasan Sami Özvarinli’ye de Ak Parti rozeti takarak mitingi noktaladılar.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı