CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYSERİ’DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYSERİ’DE

“KAYSERİ 2023 VİZYONUMUZUN BAYRAKTARLIĞINI YAPACAK”

AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongreye iştirak eden partililere ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Kayseri’nin kamu yatırımlarından yeterince faydalanamıyor yorumlarının insafsızca olduğunu vurgulayıp “Kayseri yapılan her seçimde bizi sandıkta zirveye taşıdı. Girdiğimiz her mücadelede en küçük tereddüt göstermeden yanımızda yer aldı. Kayseri maruz kaldığımız her saldırıda göğsünü bize siper etmekten asla çekinmedi. Biz de Kayseri’nin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için ne gerekiyorsa yaptık. Kayseri gece kondusu kalmayan bir şehir haline geldi. Ülkemizin 2023 sembolü olan bu şehrimizin 2023 vizyonumuzun sancaktarlığını yapacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirilen ve Ak Partinin ilk Büyükşehir Kongresi olan AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mill, Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere gerek Kayseri protokolü, gerekse komşu illerden çok sayıda milletvekili ve bürokrat iştirak etti.

Erkilet Havaalanı'ndan parti otobüsü ile çıkış yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilimiz sakinleri yol boyunca yoğun ilgi gösterirken oda kendisini görmek için gelen vatandaşlara hediyeler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Has Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bir yandan bölgesinde ve dünyada yaşanan büyük değişimin tam merkezinde yer aldığı bir mücadeleyi sürdürürken diğer yandan da kalkınma hedeflerine doğru kararlılıkla yürüdüğünü belirtti. Çarpık küresel yönetim düzeninin siyasi, insani ve ekonomik krizlerle yalpaladığını ifade eden Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla yaşanan gelişmelerin bu sürecin daha açık bir şekilde görülmesine ve hızlanmasına vesile olduğuna dikkati çekti

Gelişmiş denilen devletlerin, bırakın dünyayı yönetmeyi, kendi vatandaşlarına bile faydalarının olmadığının hep birlikte müşahede edildiğini dile getiren Erdoğan, "Buna karşılık, asırlardır geri kalmış diye yaftalanarak sömürülen bölgelerin yıldızlarının hızla parladığını görüyoruz. Türkiye, işte bu hercümerç içinde hak ettiği yeri almanın mücadelesini veriyor. Bölgemizdeki her krizin içinde kendimizi bulmamızın sebebi tamahkarlığımız değil asırlardır gasbedilen haklarımıza sahip çıkma kararlılığımızdır." diye konuştu.

"Bunları yapmayıp da şehitlerimizin kanını yerde mi bırakalım?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Suriye'de ve Irak'ta, bize yönelik tehditlerin önüne geçmek, oralardaki kardeşlerimizin huzurunu gözetmek dışında hiçbir amacımız yoktur. Son dönemde, Suriye'nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumu gayretlerine hız verildiğini görüyoruz. Daha açık söyleyeyim, yani bakıyorsunuz, orada bir terör devleti kurma gayreti var. Hiç eğip bükmeden açıkça söylüyorum: Türkiye, sınırlarının dibinde böyle bir terör bataklığı, böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir. Ne gerekiyorsa onu yapacak ve bu terör bataklığını kurutacağız. Bugüne kadar söylediğimiz her şeyi yaptığımızın da unutulmamasını istiyorum. Bu konunun müttefiklikle, dostlukla, diğer alanlardaki iş birliğiyle hiçbir ilgisi bulunmuyor. Şayet karşımızdakiler gerçekten müttefikimizseler, onlardan her meseleyi kendi mecrasında değerlendirmelerini ve bunun tabii neticelerine saygı duymalarını bekleriz. Aynı şekilde Doğu Akdeniz'de, Yunanistan'ın ve Rum kesiminin şımarıklıklarına teslim olunması yerine, hakkın ve hukukun yanında yer alınması gerekiyor. Doğu Akdeniz haritasına şöyle bir göz ucuyla bakmak dahi Türkiye'nin haklılığını anlamak için yeterlidir. Bu konuda da karşımızdakiler hakka ve hukuka uygun hareket edene kadar, kendi planlarımızı hayata geçirmekte kararlıyız. Karadeniz'de bulduğumuz, bugünün değeriyle 80 milyar dolara tekabül eden 405 milyar metreküplük doğal gaz kaynağı, Akdeniz'deki sondajlarımızla ilgili ümitlerimizi artırmıştır. İnşallah bu bölgeden de en kısa sürede müjdeli haberler bekliyoruz."

Libya'da, ülkenin meşru yönetimi yerine darbecilerin yanında yer alan herkesin, demokrasi sicilinin bozulduğunun altını çizen Erdoğan, Fransa başta olmak üzere, darbecilere destek veren hiçbir ülkenin, artık dünyanın diğer yerlerindeki demokrasi mücadeleleri konusunda tek kelime söz etme hakları kalmadığını kaydetti "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten bir yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum. Niye? Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendine bir şey kazandırsın. Bizim ilkeli tavırlarımız kesinlikle bundan sonra da aynen devam edecektir. Şu anda, Azerbaycan'daki felaketlerin arkasında bunlar var, bu işgallerin arkasında bunlar var. Minsk Üçlüsü içerisinde yer alıyorsun. Bugüne kadar ne yaptınız? İşgalden Azeri topraklarını kurtardınız mı? Hayır. Sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve Ermenilere gönderdiğiniz silahlarla, barış tesis edeceğinizi zannediyorsunuz. Edemezsiniz. Çünkü dürüst değilsiniz. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dürüst olarak kardeşlerinin yanında bugüne kadar yer aldığını, bundan sonra da yer almaya devam edeceğini söyledi. Ermenilerin, Azerbaycan topraklarına saldırısı ile başlayan çatışmaların Azerbaycanlıların işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine dönüştüğünün altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti "Evleri bomba yemiş olan Nigar kızımızı, dün akşam televizyonda izledim ve Nigar kızımız oradan dertlerini anlatıyordu, tabii gözleri yaşlı. Biz, inşallah onların gözlerini yaşlı bırakmayacağız. İnanıyorum ki Azeri kardeşlerimiz, bu mücadeleden zaferle çıkacaklar. Dün Azerbaycan toprakları işgal edilip, Azerbaycanlı kardeşlerimiz katledilirken gözleri kapalı, dilleri bağlı, kulakları sağır şekilde bekleyenler vardı. Aynı kesimlerin bugün yaptıkları 'Çatışmalar dursun' açıklaması riyakarlığın dik alasıdır. İki devlet bir millet olduğumuz Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirme mücadelesine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’nin kamu yatırımlarından yeterince yararlanamıyor yorumunun insafsızca olduğunu vurgulayıp ilimize yapılan kamu yatımlarına dair şunları söyledi. “Kentsel dönüşüm projeleri ile 9 bin konutu Kayseri’ye kazandırıyoruz. Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğu 647 kilometreye çıktı. Yapımı devam eden yol projelerinin bir bölümü daha önümüzdeki günlerde hizmete açılıyor. Yerköy-Kayseri hızlı tren projesi inşallah en kısa sürede yatırım programına alınacak. Boğaz Köprü Lojistik merkezinin birinci etabı tamamlandı. İkinci etap için ihale hazırlıkları devam ediyor. Kayseri’de 18 yıl önce hızlı internet kullanıcısı yokken 1 milyon 174 bin hızlı internet kullanıcısı var. Kayseri’ye 9 baraj ve 4 gölet inşa ettik. Şehrimizin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajı’nın her safhasıyla yakından ilgilendik. Yamula Denizi’ni getirdik.Pınarbaşı ve Sarız’daki barajların yapımı sürüyor. 500 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Çiftçilere 2 milyar lira tutarında destek verdik.Bu güne kadar 13 ilçemize doğalgaz arzı sağladık. Görüldüğü gibi özetin özeti olarak ifade ettiğimizde dahi hizmetlerimiz saymakla bitmiyor. İnşallah sizlerle birlikte ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Yeter ki birliğimize beraberliğimize sahip çıkalım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini noktalarken “Davamıza, partimize ülkemize sahip çıkalım. Ne kadar samimi ne kadar geniş ufuklu çalışırsak şehrimize ve ülkemize faydalı oluruz.İl kongremizin ardından yeni bir gönül seferberliği ile üye sayımızı arttıracak ve AK Parti bayrağını daha da yükseğe çıkaracağız. AK Parti Türkiye’nin 81 ilinde ne kadar güçlü olursa, ülke olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin ve Cumhur ittifakının kaderi adeta bütünleşmiştir. Biz güçlü durdukça Türkiye de güçlü duracaktır” ifadesini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı