CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

BİZİM ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUMUZ YOK”

Kayseri'de STK temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Türkiye idealine omuz verecek milyonlarca Anadolu evladının olduğunu vurgulayarak Bizim için Menderes ve Mursi gibi bir akıbet hayali kuranlara diyorum ki, bu tekerlek tümsekte kalmaz. Bu davayı sürdürecek nice Tayyip Erdoğanlar, nice Mursiler ve nice Menderesler var” ifadesini  kullanarak  bu yoldan dönmek yok mesajı verdi….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri ziyaretinin akşamında ilimiz  Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programı çerçevesinde önce Kayseri Valiliği ile 2. Hava İkmal Bakım Merkez ve Garnizon Komutanlığını ziyaret etti. Garnizon ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile akşam saatlerinde tertiplenen yemekli toplantıda  bir araya geldi.                                                                                                             

Cumhurbaşkanı  Erdoğan etkinlikte gerçekleştirdiği  konuşmada iki gece önce idrak edilen Miraç Kandili'nin ve içinde bulunduğumuz üç ayların ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için huzur, barış ve kardeşliğe vesile olması dileğini ifade ederek, bugün Kayseri'de resmî açılışını yaptıkları özel sektör yatırımlarıyla birlikte toplamda 458 milyon lira tutarındaki 50 yatırımın Kayseri'ye ve Kayserililere hayırlı olmasını dileyerek Bu yatırımları Kayseri'ye kazandıran bakanlıklarımızı, belediyelerimizi, özel sektör kuruluşlarımızı ve hayırseverlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bir sanayi ve ticaret şehri olan Kayseri, inşallah bu yatırımlarla ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olacak” değerlendirmesinde  bulundu…                                

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar bölgesinde ve tüm Türkiye'de örnek alınan ve başarıları gıptayla takip edilen Kayseri'nin bundan sonra da yoluna bu şekilde devam edeceğine inandığını belirtti.                                                                                                                       

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında Kayseri'nin tarihi, aynı zamanda Anadolu'nun öz evlatlarının yıllarca ötekileştirilmiş, dışlanmış ve ikinci sınıf muameleye tabi tutulmuş vatandaşlarının tarihidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Kayseri'nin tarihi, tıpkı bir kardelen gibi başarının, umudun, inancın tarihidir. Kayserili kardeşlerimin, nasırlı ellerinde vakurlu bir anlayışla vakur bakışlarında onurlu ve kararlı bir mücadelenin izleri vardır. Sizler, millet iradesinin egemen olduğu demokrasinin de her türlü özgürlüğün ayaklar altına alındığı darbelerin de ne anlama geldiğini de çok iyi bilirsiniz. Yakın tarihimizin en meşum, uğursuz günlerinden biri olan 28 Şubat`ı sizler, iliklerinize kadar hissettiniz. Sermayenin renklere ayrıldığı, baskıların, tehditlerin ayyuka çıktığı, asılsız haberlerle iş adamlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın yıpratıldığı günleri hep birlikte yaşadık.  İstanbul`daki bir avuç elit, tüm köşe başlarını tutarken; Kayserili, Konyalı, Gaziantepli, Mersinli iş adamlarımız, Anadolu`nun fedakâr, cefakâr müteşebbisleri, üvey evlat muamelesine maruz kaldı. Anadolu`nun birçok şehri gibi Kayseri de kendi yağıyla kavrulmayı, kendi imkânlarıyla büyümeyi, kendi gücüyle ayakta durmayı başardı. Bu sebeple Kayseri, aynı zamanda yiğitliğin, mertliğin, çalışkanlığın, helal kazancın, bereketin şehridir. Bütün olumsuzluklara, şevk kırıcı, motivasyon kırıcı uygulamalara ve bütün bunların karşısında sizler sabrettiniz, mücadele ettiniz ve sonuçta zafere ulaştınız.”                                                                                                                  

Sözlerinin devamında; Bugün  ‘Kayseri Modeli' diye ifade edilen bir başarı hikâyesinin sahibi olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2007 yılında değerli kardeşim 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün adaylığını ilan ettiğimizde, biliyorsunuz önümüze olmadık engeller çıkartılmıştı. Eski Türkiye`nin güçleri el ele verdiler, bize kendi içimizden Anadolu`nun bağrından, bu topraklardan bir Cumhurbaşkanı seçtirmemek için her yola başvurdular" hatırlatmasında bu-lunarak  "Anayasa`yı ve tahammülleri çiğneme pahasına 367 gibi bir hukuk garabeti üreterek, önümüzü kesmeye çalıştılar. Biz, bu durum karşısında kararlı bir duruş sergiledik ve hemen milletimize müracaat ettik.Ve seçim sonrasında Abdullah Gül kardeşimizi Cumhurbaşkanı olarak hak ettiği makama uğurladık. Akabinde, Kayseri`nin yüzde 82,1 gibi çok yüksek bir oranla destek verdiği Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı'nın doğrudan milletin oylarıyla belirlenmesinin önünü açtık. 10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandığa gitti. Kayseri, yüzde 66 oy oranıyla Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir teveccühle şahsımı bu göreve layık gördü. Ben, bu vesileyle tüm Kayserili kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçen yıl 30 Mart ve 10 Ağustos`ta gerçekleşen seçimlerle, yeni Türkiye`nin kapısını aralayacak olan iki kilidi açmış olduk. Bu kapının üçüncü kilidi ise 20 gün sonra açılacak. Ülkemizin geleceği bakımından son derece önemli bir dönüm noktası olan 7 Haziran tarihi yaklaştı. Bu seçimlerin ardından inşallah, yeni Türkiye`nin inşası yolunda daha süratli, daha verimli şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu kutlu yola mayın döşeyenlerin, bizi engellemek isteyenlerin, bize çelme takmaya çalışanların tüm umut ve beklentilerini boşa çıkaracağımıza inanıyorum. 1960 darbesiyle başlayan, 1971 muhtırası, 1980 darbesiyle tahkim edilen, 28 Şubat müdahalesiyle zirve noktasına ulaşan vesayet düzeninin son sıkıntılarını da hep birlikte ortadan kaldıracağız.”

Bunun için yeni Anayasanın ve başkanlık sisteminin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah, 8 Haziran`dan itibaren kolları sıvayıp, bu doğrultuda çalışmaya başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri`nin yeni Türkiye`nin inşasında da öncü rol üstleneceğinden şüphe etmediğini vurguladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü…  Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu sabah, bazı köşe yazarı arkadaşlarımızla bir kahvaltı yapalım istedim ve bu kahvaltıda arkadaşlarımızın çok anlamlı tespitleri vardı. Ekranlardan da kendilerini gayet iyi tanıdığımız bu arkadaşlarımız, şöyle bir noktaya özellikle vurgu yaptılar. Dediler ki, yıllar yılı bu ülkede malum beyaz Türkler, zenci Türkler, bu ayrım yapıldı. Sen Anadolu`nun bir esnafıysan, tüccarıysan, zaten o zamanlar sanayicisi yoktu. Sen, o zaman `zenci Türksün.` Diğerleri, `beyaz Türk` malum.  Bu beyaz Türkler, baktılar ki şimdi Anadolu`dan bu `zenci Türk` diye baktıkları, artık sanayileşmeye de başladı. Para, pul sahibi olmaya başladı. Bu defa ne demeye başladılar; dikkat edin, bu çok önemlidir. Son 12-15 senede şu ifadeyi kullanmaya başladılar. Bunun geliştirilmesi çok önemli. Bu bir kasta mahsustur. Şu andaki sıfatımla konuşmuyorum tabii. O zaman AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanım. `AK Parti, kendi zenginlerini yarattı` dediler. Bununla da kalmadılar ne dediler, `AK Parti, kendi aydınlarını yarattı` dediler. Şimdi, bir partinin bu tür bir çalışması olabilirse, varsa, sen bunu teşvik edersin. Böyle bir şey de yok ama bunlar Anadolu`nun bağrından çıkacak bu yiğit sesi, bu eli nasırlı insanların sermaye sahibi olmasına katlanamıyor, buna tahammülü yok. Bunlar, kendi bağırlarına bakın, o bağırlarının içerisinde Anadolu`nun sesini bulamazsınız. Niye hazmedemiyorsun? Niye Kayseri`den, Konya`dan, Van`dan, Erzincan`dan, Elazığ`dan, burada birisi olmasın? Niye, buna tahammül edemiyorsun? Sermayeyi de oralara doğru yaymazlar. Oralarda yatırım yapmazlar. Ben, kendilerine hep onu söylerdim. Niye, gidip de bak 6. bölge teşvik bölgesi. Gelin oraya yatırım yapın. Beşinci bölge teşvik bölgesi, gelin oraya bir yatırım yapın. Dördüncü bölge, önemli bir teşvik bölgesi, oraya bir yatırım yapın. Beyefendiler, en ufak bir riske dahi girmezler. Çünkü oraya o yatırım yaparsa o bölge ayağa kalkacak."                                                                                                 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında  Putin`in geçenlerde Rusya`da yatırım yapmayan, pasif direnişte bulunan iş adamlarını toplayarak, "Hepiniz yatırım yapacaksınız, yapmadığınız takdirde tüm yatırımlarınıza el koyacağım" dediğini aktararak, "Biz böyle bir şey istemiyoruz" dedi ve 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her yerinde her türlü imkanı iş adamlarına hazırladıklarını belirterek; Anadolu`nun sesinin yükseldiğini, ülkenin geleceğinde çok umutlu olduğunu dile getirdi. Milletvekili genel seçiminin öneminin, eski Türkiye heveslileri tarafından da iyi bilindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Bunun için ellerindeki tüm imkânlarla, araçlarla hiçbir sınır ve ilke tanımadan üzerimize geliyorlar. Hangi medya grupları nasıl saldırıyor. Ben seni tanıyorum, sen de beni tanı, senin hakkında ne düşündüğümü de bil. Zaten bunlar bizim ailelerimize varıncaya kadar her türlü saygısızlığı, hakareti yaptılar. Ama biz bunlara hakaret yapmadık. Biz, `Haysiyetli olun, onurlu olun, bizim onurumuzla, haysiyetimizle oynamayın, bulunduğumuz makamın haysiyetiyle, onuruyla oynamayın. Oynarsanız bunun da bir bedeli olur` dedik. Bunlar şu anda ellerindeki imkânların, beyaz Türkler ya, büyüklüğüne bakıyorlar. Bugün var, yarın olmaz ne yapacaksın. Yalnız kapalı kapılar ardında bu irtibatları yapıyorlar, bir araya geliyorlar. Çünkü bunlar Gezi'cidir. Gezi'de de bunları boyunlarına falan taktılar, onlarla yürüdüler."    

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Mısır'da yaşanan insanlık ayıbına da dikkat çekerek darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin idama mahkûm edilmesi konusunda, Mısır`da cunta rejiminin, halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanını idama mahkûm ettiğini hatırlatıp  şunları kaydetti… "Tevafuk ya o da yüzde 52 ile seçilmişti, biz de yüzde 52 ile seçildik. Şimdi o Doğan Medyası başlık atıyor, `Şok karar, yüzde 52 halkın oylarıyla seçilmiş Mursi idama mahkûm oldu.` Yani ne demek bu, ne demek istiyorsun. Ondan sonra itiraz sesleri yükselince, sosyal medyadan saldırılar başlayınca bu sefer hemen kaldırıyorsun. Kaldırıp, `biz onu demek istemedik, şunu demek istedik, bunu demek istedik.` Şimdi köşe yazılarında da bunu yazıyorlar. Niye, çünkü bunlar dürüst değiller."                                                                                                                                          

 

Necip Fazıl Kısakürek`in

"Mehmedim sevinin başlar yüksekte,

 Ölsek de sevinin eve dönsek de,

 Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,

 Yarın elbet elbet bizimdir,

 Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir"  

dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ben de bizim için Menderes ve Mursi gibi bir akıbet hayali kuranlara diyorum ki, bu tekerlek tümsekte kalmaz. Bu davayı sürdürecek nice Tayyip Erdoğanlar var, nice Mursiler, nice Menderesler var, yeni Türkiye idealine omuz verecek milyonlarca Anadolu evladı var. Arkası gür geliyor. İşte Kayseri burada. Kayseri bu tekerliği tümsekte bırakır mı, Kayseri yarınlarına sahip çıkmaz mı, Kayseri bu darbeci zihniyete hak ettiği dersi vermez mi, paralel örgütüyle, bölücü örgütüyle, ana muhalefetiyle, diğer muhalefetiyle bir olup bu ülkenin, bu milletin tüm kazanımlarına saldıranlara Kayseri 7 Haziran`da `dur` demez mi. Şu anda, bölücü terör örgütüyle iş tutanlarla bu paralel örgüt iş tutuyor. Bu kadar açık, her şey ortada. İşte bugün gazetelerde de var, oturmuşlar beraberce ne yapacaklarının adımlarını atıyorlar. Yerine göre. Ne yapıp yapıp, bölücü terör örgütünün desteğindeki siyasi hareket barajı aşmalı, böyle bir gayretin içerisindeler."  Diye  konuştu…



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor