CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU:

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU:

"MİLLET KENDİSİNİ YÖNETECEK OLANI KENDİ OYLARIYLA BELİRLEYECEK" ...

Sivil Dayanışma Platformu Kayseri Şubesi´nce tertiplenen ´Yeni Sistem Büyük Türkiye´ konulu panel önceki akşam yoğun katılımla gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak iştirak eden önemli isimlerden biri olan panelin moderatörlüğünü de üstlenen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu yaptığı değerlendirmede ?Şimdi söz Millet´te. Milletimiz 16 Nisan´da bu referandum paketi ile ilgili en doğru kararı verecek ve kendisini yönetecek olan hükümet sistemini yine kendi oylarıyla belirleyecek" ifadelerini kullandı.
Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirilen panel Sivil Dayanışma Platformu İl Temsilcisi Mustafa Özkan´ın açılış konuşması ile start verdi. Özkan kısa konuşmasında: "21. yüzyılda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler diğer devletler ile rekabet edebilme adına sistem tartışmaları yaparken bizler kendimizi bu durumun dışına tutamayız" değerlendirmesinde bulundu.
Panel öncesi salonu dolduran kalabalığa hitap eden bir diğer isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik oldu. Başkan Çelik, referandumda ´Evet´ oyu vererek 15 Temmuz´daki zaferin taçlandırılacağını vurguladığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz gibi 15 Temmuz´da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya geldik. 40 yıllık bir projeydi biliyorsunuz. Ama Allah´a hamd olsun ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın hepimizi birden meydanlara davet etmesiyle meydanlara indik. Bu ülkenin, vatanın, bayrağın sahipsiz olmadığını gösterdik. O 40 yıllık projeyi hamd olsun 22 saat geçmeden püskürttük ve başarısız kıldık. 100 yıllık demokrasi tarihimizde kazanılmış bir zaferdi. Şimdi önümüzde 16 Nisan´da bir referandum süreci var, sandık önümüze geliyor. Bu 15 Temmuz´da 100 yılın ihanetine karşı kazandığımız zaferi inşallah taçlandıracağız. Bir daha inşallah onları ortaya çıkamamak şeklinde sandıklara gömeceğiz. Kayseri zaten her zaman üzerine düşeni yapıyor. Nasıl 15 Temmuz´da gereken cevabı vermişsek şimdi de o şer cephesine sandıklarda vererek açık ara ´evet´ çıkartarak cevabı vereceğiz ve 15 Temmuz´daki zaferi taçlandırmış olacağız."
Başkan Çelik´in kürsüden inmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu´nun Moderatörlüğünde ´Yeni Sistem Büyük Türkiye´ başlıklı panele geçildi. Panelde ilk olarak söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman başbakanların asıldığı sistemin değişmesinin gerektiğini vurgulayarak "Aslında bugün parlamenter sistem diye ifade edilen sistemin bir aldatmaca olduğunu sizlere arz etmek isterim. Bu sistemin adı parlamenter sistem fakat fiiliyatta darbelerin olduğu, muhtıraların olduğu, vesayetin olduğu, başbakanın idam edildiği, siyasi liderlerin yasaklı hale getirildiği, 115 turda cumhurbaşkanının seçilemediği, 52 yılda 50 hükümetin kurulduğu maalesef bir darbeler tarihi. Biz bu darbeler tarihini, başbakanı idam eden bu sistemin değişmesini istiyoruz. Türkiye 14 Mayıs 1950´de çok farklı bir hayata girdi ve parlamenter sistemle başladı. 10 yıl geçti bir bilboard hazırlandı ´Milletin adamları´. Kimdi o milletin adamları? Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan. İşte milletin adamlarını idam eden bu kepaze sistem maalesef mevcut sistemdir. Biz bir daha başbakanlar idam edilmesin diye bu sistem değişmelidir diyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ise: "Şimdi söz millette. Milletimiz 16 Nisan´da bu referandum paketi ile ilgili en doğru kararı verecek ve kendisini yönetecek olan hükümet sistemini yine kendi oylarıyla belirleyecek" ifadelerini kullandı.
Panele´de Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Oğan, HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri genç Girişimciler Derneği Başkanı Mehmet Gülsoy, Kadın ve Demokrasi Derneği Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Derya Yanık´da katılımcılara hitap ettiler.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı