CUMHURİYET BAYRAMI

CUMHURİYET BAYRAMI

COŞKU İLE KUTLANDI?

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde ve dış temsilciliklerde coşkulu törenlerle kutlandı? Vali Süleyman Kamçı törenlerin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı konuşmada bu tören vesilesi ile başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bugüne kadar vatan için canını ortaya koyup kanını döken şehitlerimizi rahmetle anıp? Cumhuriyet, yönetenlerin din, kan, asalet yerine halkın oylarıyla belirlendiği bir yönetim sistemidir. Demokratik seçimlerle yönetenlerin belirlendiği en insani yönetim tarzıdır? değerlendirmesinde bulundu?

Cumhuriyet coşkusu 95. yılında gönülleri feth etmeye devam etti?

İlimizdeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Valilik Makamı´nda gerçekleştirilen tebrikat töreni ile start verdi? Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte protokolün Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Meydanı´nda devam etti? Buradaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekili Baki Ersoy, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş iştirak etti?

Vali Kamçı, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda yaptığı konuşmada, Türk milletinin, dünyanın gördüğü en yıkıcı savaşlardan biri sonrası dahi, ne kadar zor ve çetin şartlar altında olursa olsun hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini tüm cihana gösterdiğini kaydetti?

Vali Kamçı sözlerinin devamında ?Kurtuluş Destanı´nın, sadece Türk Milleti´nin kurtuluşuna vesile olmadığını, aynı zamanda işgal altında ve sömürge haline gelmiş milletlere de örnek olduğunu hatırlatarak şunları vurguladı? "Büyük Önder, yeni kurulacak devletin yönetim şeklinin millet egemenliği esasına dayalı bir yönetim şekli olan Cumhuriyet olması gerektiğine inanmaktaydı. Cumhuriyet, yönetenlerin din, kan, asalet yerine halkın oylarıyla belirlendiği bir yönetim sistemidir. Demokratik seçimlerle yönetenlerin belirlendiği en insani yönetim tarzıdır. Asil milletimiz cumhuriyeti benimsemiş, onun getirdiği değerlere sımsıkı sarılarak bugüne kadar onu ayakta tutan yegane güç olmuştur. Kutsal değerlerimiz uğruna geçmişten bugüne dek canlarını feda eden şehitlerimizle gazilerimizle gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, onların fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bugün bir arada coşku ve sevinç içerisinde Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyoruz."

Cumhuriyet´in kuruluşunun anısına 95.kez tekrarlanan coşkulu kutlama töreninde Vali Kamçı´nın konuşmasını müteakip Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin sunduğu halk dansları gösterisi ve Cimnastik Kulübü üyelerinin hazırladığı gösteriler sergilendi? Alanı dolduran ilimiz sakinlerinden ve protokol mensuplarından büyük alkış alan gösteriler Cumhuriyet başta olmak üzere bütün kutsal emanetleri devir alacak olan geleceğin büyükleri hakkında umut verdi?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"