CUMHURİYET 97 YAŞINDA

CUMHURİYET 97 YAŞINDA

KUTLAMALARA YER TARTIŞMASI GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerde coşkulu törenlerle kutlandı… İlimizdeki kutlamalarda konuşan Vali Şehmus Günaydın Cumhuriyet'i sonsuza kadar payidar kılmanın herkesin en önemli görevi olduğunu vurgulayıp “"Sevgili gençler, sizler ülkenin geleceği için çok çalışmak, gayret göstermek zorundasınız” ifadesini kullanırken törenin sonunda yaşanan yer tartışması kutlamaların coşkusuna gölge düşürdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilimizde de coşkulu tören ile kutlandı. Tören, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Valilik hizmet binası önünde tebrikleri kabulüyle start verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Günaydın, Cumhuriyet'i sonsuza kadar payidar kılmanın herkesin en önemli görevi olduğunu vurgulayarak "Sevgili gençler, sizler ülkenin geleceği için çok çalışmak, gayret göstermek zorundasınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet'i sizlere emanet etmiştir. Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." İfadesini kullandı.

Tören Vali Günaydın’ın konuşmasının ardından bir öğrenci şiir okudu, halk oyunları gösterisi ve bando takımı tarafından verilen konser ile noktalandı.

97. yılında bir kez daha coşku ile kutlanan Cumhuriyet Bayramı törenlerinin sonunda yaşanan yer tartışması kutlamaları gölgede bırakırken, ortaya çıkan görüntüler kutlamaların önüne geçti.

Tartışmada CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP İl Başkanı Ümit Özer’in kendilerine protokolde yer ayrılmadığını ve törende partilerinin isminin okunmadığı iddiası ile Vali Günaydın’a tepki göstermeleri, AK Parti Milletvekili İsmail Tamer ve MHP İl Başkanı Serkan Tok’un da duruma müdahil olması böylesine önemli bir günde istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak