DAMIZLIK SIĞIR ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ÇAKI :

DAMIZLIK SIĞIR ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ÇAKI :

?HAYVANCILIĞA YÖNELİK DEVLET DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL?

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı devletin hayvancılığın geliştirilmesi, özellikle de sığır yetiştiriciliği konusunda vermiş olduğu desteğin yeterli olmadığını vurgulayarak ?Devletimiz gerçekten destekliyor ama  yeterli değil. Bugün enflasyon oranlarında ki mazot artışı, elektrik birim fiyat  artışı ve masrafları ortaya koyduğumuz bu durum çok açık şekilde kendini göstermektedir? ifadesini  kullandı?

 Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı Kaytv ? Erciyes Tv oratak yayınında katıldığı programda ülkemiz ve ilimiz hayvancılık faaliyetleri konusunda  bilgiler verdi? Birlik başkanı Çakı yerli ırk hayvanlarımızın daha verimli hale getirilmesi için üniversitelere büyük görev düştüğünü vurgulayarak  ?Allah her coğrafyaya göre bir hayvan ırkı vermiş , buranın iklimine ,coğrafyasına  hatta buranın üretimine uygun hayvanlarımız vardı. Maalesef o hayvanlarımız gitti onun yerine Alman, Hollanda menşeili Simental,Holstein, Montofon kültür ırkı hayvanlar  geldi. Bu hayvanları geri gönderme gibi bir şansımız yok ama devletimizle birlikte üniversitelerimizin çok büyük araştırmalar yapıp yerli ırk hayvanlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Bu konuda bilim adamlarımıza, hocalarımıza çok iş düşüyor? ifadesini kullandı?

Birlik Başkanı Çakı sözlerinin devamında hayvancılığın geliştirilmesi, özellikle de sığır yetiştiriciliği konusunda ki devlet desteğinin de yeterli olamadığına dikkat  çekerek ?Devletimiz gerçekten destekliyor ama  yeterli değil , bugün enflasyon oranlarında ki mazot artışı, elektrik artışı, ve masrafları ortaya koyduğumuz da  devletin bütçesiyle ilgili ne kadar?, nereye para verecek ?, ya da ne kadar gücü var? biz bunları çok bilmiyoruz. Ama bizim hayvancılık ve tarıma baktığımızda gelen desteklerin yetmediğini görüyoruz? şeklinde konuştu?

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"