DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

?SÜT KÖPRÜSÜ´NÜN İLK ADIMINI ATTI?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Milli Tarım Projesi kapsamında yer alan ?Hayvancılıkta Model Projeleri´nin ilk adımında, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği´nin Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım İl Müdürlüğü, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Ziraat Bankası ile birlikte ortaklaşa yürüttüğü ?Süt Köprüsü Projesi´ kapsamında yurt dışından damızlık düve getirilerek üyelere dağıtıldı.
2016 yılı içerisinde hazırlanıp onaylanan ?Süt Köprüsü Projesi´ kapsamında Ziraat Bankasıyla gerçekleştirilen protokole istinaden üyelere en az 10 baş hayvan alımı için ipoteksiz olarak anlaşma yapılarak ilk etapta 184 adet ithal düve dağıtım töreni Yeşilhisar İlçesinde Saray Hali Tarım İşletmelerine ait Besi Çiftliği´nde gerçekleştirildi.
Gebe düve dağıtım törenine Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Gıda Tarım İl Müdür yardımcısı Erkan Alkan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ünay Çakı ve Birlik üyeleri iştirak ettiler?
Gebe düve dağıtım töreni öncesin de konuşan Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ? Kayserimiz genel manada ticaret erbabı ve tüccarlarımızla anılsa da aslında Kayserimizin ilçelerinde Tarım ve Hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız da oldukça fazla ama maalesef bu alan hep geri planda kalmış. Lakin son 5-10 yılda Kayseri Tarım ve Hayvancılıkta oldukça yol almıştır. Bizler de Milletvekili olarak Çiftçimize her türlü destek ve katkıyı sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Develide kurulması için çalıştığımız bir Ziraat ve Teknik Üniversite ile Develi-Yeşilhisar-Yahyalı-Pınarbaşı-Tomarza-İncesu gibi ilçelerimizi de kapsayacak şekilde bir eğitim öğretim ağı ile buradaki çiftçilerimize destek olabilecek öğrenciler yetiştirerek memleketimize hizmet etme imkanı bulmuş olacaklar. Bu arada Ankara´da İlimize ve İlçelerimize tarım ve Hayvancılık alanında her türlü destek ve imkanlardan faydalanması için Bakanlarımızla görüşmeler yapmaktayız. Her fırsatta İlimizin, İlçelerimizin sorunlarını dile getirip çözüm arıyoruz? ifadesini kullandı?
Vekil Ddeoğlu sözlerinin devamında ?Hükümetimizin en önemli projelerinden olan ?Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli? nin Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından açıklanması sonrasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Beye, Sayın Vekilimiz İsmail Emrah Bey, Kayseri Damızlık Birlik Başkanı Ünay Çakı, Bahçelik Sulama Birlik Başkanı İbrahim Ülker ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde Sayın Bakanımız Kayserimizin 26 İl içerisine dahil edilerek Havza bazlı hayvancılık destekleme bölgesinin içine alınacağı müjdesini verdi.Aynı zamanda Havza bazlı alınacak hayvanların bedelinin %30 unu devlet tarafından karşılanacağını. Ayrıca yeni doğan buzağılara da 4 ay bakmak şartıyla 750TL destek verileceğini ve 500 büyükbaş düve yetiştiricileri ve 250 baş manda yetiştiricilerine de gereken desteğin sağlanacağını belirtti.?değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ünay Çakı´da konuşmasında Süt Köprüsü Projesi kapsamında Büyük Şehir Belediyesi tarafından Birliğe hibe edilen 206 adet Süt Soğutma tankı üreticilere teslim edildiğine dikkat çekerek. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür etti.Bu Proje kapsamında ayrıca Develi İlçesinde Gıda ve Tarım Bakanlığı destekli 75bin lt kapasiteli Süt depolama ve soğutma Merkezi yapılarak üyelerin kullanımına sunulması, Kayseri il genelinde Birlik Bünyesinde bulunan 2 adet süt nakil aracıyla Günlük 80 Ton Süt toplanarak 40 tonunun süt tozuna gönderilmesi, Bünyan İlçesinde toplam 30 bin lt kapasiteli Süt İşleme tesisi de hizmet ağına dâhil edildiğini belirterek şunları kaydetti? ?Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan projelerin Kayserili üreticilerin doğduğu yerde doyup yaşaması ve insan sağlığı için önem arz eden sütün piyasaya daha hijyenik şekilde sunulmasının hedefliyoruz. Birlik tarafından yürütülen ve Süt köprüsü projesinin devamı niteliğinde olan diğer projelerimiz de var. ?Düvebank´ adı altında Kayserili üreticilerin yüksek verimli hayvanları alıp satabileceği gebe-düve çitliğinin kurulması bunların başında geliyor. ?Kendi Yemini Kendin Yap´ projesiyle üreticilerimizin bölgede temin edemedikleri ham maddeleri temin edeceği siloları kurmak için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Çiğ Süt ve Yem Hammadde Analizi Laboratuvarı Projesi onaylanmış olup proje çalışmalarına başlanmıştır. Asıl görevi hayvan ıslahı olan Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye 23.992 işletmede 354.806 adet sığır varlığıyla ülkemizde 13. Sırada bulunmaktadır. Kayseri ilinde günlük olarak üretilen 462.000 litre çiğ inek sütünün 80 bin litresini sanayi sektörüne 40bin litresini de sütü süt tozu yaptırmak üzere toplamda 120 bin litre sütü pazarlayarak kar amacı gütmeden üreticisine hizmet vermektedir.Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri olarak İstikrarlı şekilde üretim yapacağız ve 2023 de bölgemizin damızlık ihtiyacını karşılar hale geleceğiz. Üreticilerimiz getirilen düvelerin ödemesini 7 yılda yapacak, 2023´e kadar rahat rahat borcunu ödeyecek ve 2023´e borçsuz harçsız verimliliği yüksek işletmeler olarak girecekler. Üreticilerimizin bizden 5000´e yakın düve talebi var, şuan bine yakın düve alımı için işletme sahipleri ile sözleşmelerini yaptık. Bugün de ilk teslimleri gerçekleştiriyoruz?
Yapılan konuşmaların ardından birlik üyelerine çekilen kur´a sonucunda 10 ar adet gebe düve teslimi yapıldı. Düvelerin pasaportları da Milletvekili Sami Dedeoğlu tarafından Birlik Başkanı Ünay Çakı´ya takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları