DAMIZLIK KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİ ÜYESİ ÇALIKSOY

DAMIZLIK KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİ ÜYESİ ÇALIKSOY

"BİZLERİ YOK SAYIYORLAR AMA BİZLERDEN PARA TALEP EDİYORLAR"

İYİ Parti Talas Belediyesi Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun, Keçi Üreticileri Birliği Üyesi Mustafa Çalıksoy, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliğine tepki gösterdi. Çalıksoy, "Şehrimizde bilindiği üzere Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği mevcuttur. Yaklaşık 3.000'e yakın üyesi vardır. Bu birliğin bir önceki kongresinde, seçimde 3.000'e yakın üyeden sadece 70-80 kişiye oy kullandırılmıştır. Bu hukuksuz uygulamaya o günlerde itirazımız olmuştu. Bizleri yok sayan seçime hatta kongre salonuna bile almayan birlik yönetimi geçtiğimiz günlerde bizlere mesaj göndererek, 2019 yılı desteklemelerini alabilmeniz için birliğe koyun ve keçi başı para yatırılması gerektiği ifade edilmektedir. Bizlere madem seçme ve seçilme hakkı vermiyorsunuz, bizleri yok sayıyorsunuz ama nasıl oluyor da nasıl böyle bir talep de bulunuyorsunuz. Bunun yasal dayanağınız nedir?" diye sordu. 

Açıklamasında, "Bu tür birliklerin üreticilerin daha refah seviyede daha iyi bir ortamda üretim yapmalarına imkân sağlamak iken hiçbir üreticimiz hiçbir şekilde özellikle pandemi döneminde ve pandemi öncesinde birliğin varlığı ve yokluğunu hissedememiştir" diyen Çalıksoy, "Teşvikler de sadece 70-80 kişi arasında dönmektedir. Bizim gibi üreticiler maalesef faydalanamamaktadır" diye konuştu. 

Diğer yandan Avukat İlhan İnan da hukuki süreçle ilgili bilgi verdi. İnan, "Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği ile ilgili yapmış olduğumuz inceleme sonucunda 2006 yılında kurulan Birliğin 2018’e kadar 3.000’e yakın birlik üyenin seçimlere katıldığı yalnız 2018 yılında yapılan genel kurulun usulsüz ve hukuka aykırı olarak yapıldığı anlaşılmıştır. Bununla ilgili olarak bakanlığında mevcut yönetiminin usulsüz olarak faaliyette bulunduğu anlaşılmış açmış olduğumuz davada kazanılmıştır. İstinaf süreci devam etme olup sonucun lehimize sonuçlanacağını düşünmekteyiz." şeklinde konuştu.  Birliğin Bakanlığın kararını da uygulamadığını ifade eden İnan, "Bakanlık tarafından genel kurul yapılmadan önce Kayseri İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine oluşturulan 78 kişilik hazirun cetvelinin kanuna ve yönetmeliğe aykırı olduğu 3.000’e yakın üye ile eskiden olduğu gibi seçim yapılması mütalaa edilmiştir. Ancak birlik tarafından bakanlığın mütalaası göz ardı edilmektedir." dedi. 

Hem üretici hem satıcı olan Tarık Kaya ise" Koyun Keçi Besiciliği yapan arkadaşlar çok mağdur durumdalar. Çünkü sahipsiziz. Koyun Keçi Birliği bizlere sahip çıkmamaktadır ve çok fazla sorunumuz olmasına rağmen hiçbir derdimizde Birlik yanımızda yer almamaktadır. Üstelik bizlere seçme ve seçilme hakkı vermemelerine rağmen bizlerden hayvan başı da ücret istemektedirler biz bunları da verelim ama desteğe geldiği zaman destek yok otlak alanlarımız yok, Pazar yerimiz yok üreticiyiz ama üreticiye sahip çıkan yok devletimizden bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"