?DAMLA PROJESİ´ GENÇLERİ KAYSERİ´YE GELDİ?

?DAMLA PROJESİ´ GENÇLERİ KAYSERİ´YE GELDİ?

Vali Süleyman Kamçı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ?Damla Projesi? kapsamında faaliyet gösteren yerli ve yabancı öğrenciler bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldile

Vali Süleyman Kamçı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ?Damla Projesi? kapsamında  faaliyet gösteren yerli ve yabancı öğrenciler  bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak  üzere ilimize geldiler?  Kayseri ziyareti kapsamında  ilk olarak  Veli Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret  eden  konuk öğrenciler, daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi  Başkan Vekili  Halil Büyüknalbant tarafından  ağırlandılar?

30 farklı üniversitede öğrenim gören ve Damla Projesi´nde buluşan yerli ve yabancı öğrenciler Kayseri  ziyaretine  Vali  Süleyman Kamçı´yı ziyaret ederek start  verdiler?  Valilik Toplantı Salonunda, Bangladeş, Yemen, Sudan, Cezayir ve Türkiye´nin değişik illerinden üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Vali Kamçı, gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin uygulamasında emeği geçen gençlere teşekkür etti.          

Bu proje kapsamında gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden gönüllülük esasına göre, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Kamçı, böyle güzel bir proje ile vatandaşlara hizmet eden gençlere şükranlarını  sunarak  proje kapsamında gençlerin okul, aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri ziyaret edeceğini ifade ederek, gönüllük kapsamında yapılan bu projenin önemine vurgu yaptı?

09-16 Eylül 2017 tarihleri arasında ilimizde farklı illerden gelen yerli ve yabancı öğrencilerin ?Damla Projesi? kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini ifade eden Vali Kamçı, ilimizde de Kayseri Gençlik Merkezinin 2017 yılında ilimizde eğitim gören yabancı uyruklu gençlerle bu proje çalışmalarına başladığını  belirtti?       

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Ekici ise kendilerini kabul eden Vali Kamçı´ya teşekkür ederek, proje hakkında bilgi verdi.       

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, gençlerle bir süre sohbet ederek, böyle bir projede hizmet eden gençleri tebrik etti.                                        

Programın sonunda Vali Kamçı, günün anısına gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali  Kamçı´nın ardından   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalban´ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi veren  konuk öğrenciler  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette gönüllülük esasıyla çalıştıklarını ifade edip, gittikleri illerde huzurevi, sevgi evleri, şehitlikler ve dezavantajlı gruplar ile sığınmacı aileleri ziyaret ettiklerini ve fidan dikimi gibi etkinlikler yaptıklarını belirttiler.                                                    

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de, gençlerin bir ve beraber olarak kaynaşmasının ve gönüllü olarak bir şeyler yapmak istemelerinin gurur verici olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant da farklı projelerle yetişmiş, kalbi sızlayan gençliğin gelecekte bir yerlere geldiklerinde ellerindeki maddi güçlerle yardım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Bu tür projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Büyüknalbant, ?Ülkelerin gençliği güzel yetişmezse gelecekleri bitap olur. Bu projeler hayatınızın kalan kısmına ışık tutacak? diye konuştu.                                  

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büyüknalbant ziyarette, gençlerin Kayseri ile ilgili görüşlerini aldı. Konya´dan gelen öğrenci tramvay güzergahını ve güzergah boyunca yapılan yeşil alanı çok beğendiğini belirtirken bazı öğrenciler de ?Böyle temiz bir şehir ilk defa gördük? ifadesini kullandılar. Aksaray´dan gelen öğrenci ise Kayseri´nin kendileri için öneminden bahsederek, sağlık başta birçok konuda Kayseri´yi tercih ettiklerini ve Kayserispor´u kendi illerinin takımı gibi gördüklerini kaydetti.  

Başkan Vekili Büyüknalbant da bu sözler üzerine yeni yatırımların hızla devam ettiğini ifade ederek Kayseri´nin çok daha güzel olacağını söyledi. Ziyarette Başkan Vekili Büyüknalbant´a Damla Projesi rozeti takılarak plaket takdim edildi.                             


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"