DAR GELİRLİYE TÜP BEBEK MÜJDESİ

DAR GELİRLİYE  TÜP BEBEK MÜJDESİ

2500 DAR GELİRLİNİN GİDERLERİNİ SGK KARŞILAYACAK Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Hastanesi işbirliğiyle, Türkiye genelinde bebeği olmayan 2 bin 500 dar gelirli çifte tüp bebek tedavisi imkanı sağlanacağı duyuruldu.

Tüp bebek tedavisi uygulanacak 2 bin 500 çiftİ tespitini ve sosyal analizi bakanlık olarak kendilerinin yapacağını aktaran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Özellikle yeşil kartlı ve sosyal güvencesi olmayan, gelir seviyesi de asgari ücretin altında olan ailelere Vakıflar üzerinden genelge gönderdik. Genelgede bu şartlara haiz, yani gelir durumu düşük olup, bebeği olmayan çiftlerin tespitini başlatıyoruz. Bunu yaparken de 2 bin 500 ailenin ilçe ve il bazlı sayılarını çıkardık. Her şehirde kaç tane bu kampanyada istifade edecek kişi olduğunu belirttik. 10 gün içinde bütün Türkiye'den bu verileri alacağız. Daha fazla talep varsa da bu sayıyı bileceğiz. Çünkü ben bir anne, bir kadın olarak kendi çevremden, akrabalarımdan, arkadaşlarımdan evlatsızlığın ne kadar büyük bir sınav olduğunu biliyorum. Bizim sosyal devlet olarak da bu tür sosyal sorumlulukta yanımızda olan bireylerle bu desteği vermemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 15 gün içinde toplam sayıya bakacağız. Bu sayı 2 bin 500'den fazla olursa ikinci bir çalışmayı başlatacağız" diye konuştu.

 

Yeşil kartlıların sistemin içinde olmadıklarını belirten Şahin, "Şu anda en alt gelirde olanlara biz bu desteği vereceğiz. Toplam sayıyı öğrendikten sonra mali durumundan dolayı bebek sahibi olmayan ve destek alamayan ailelere sosyal devlet olarak Acıbadem Hastanesi'yle beraber bu çalışmayı tamamlayacağız" dedi.

 

Bakan Şahin, önce toplam sayıyı tespit edeceklerini ve hazırlanacak genelge ile her ilde ekonomik ve sosyal statüsüne göre en alt gelir grubu olup, bebeği olmayan ailelerin analizini yapacaklarını dile getirdi. Sayının iki katına çıkabileceğini dile getiren Şahin, "Bizim beklentimiz bunun iki katına çıkabilir. Ama çıkarsa bunu yapabilecek sosyal sorumluluğu yüksek hastanelerimiz de var. Biz bu sayıyı yönetecek şekilde kendi alt yapımızı güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bütün masrafları Acıbadem Hastanesi'nin karşılayacağını dile getiren Bakan Fatma Şahin, "Biz hangi ailelerin bundan istifade edeceğini tespit ediyoruz. Konaklama ve ücreti de Sosyal Yardımlar Vakfı'ndan biz karşılıyoruz. Bizim yaptığımız şeyler var ama tedaviyle ilgili bütün masrafları Acıbadem Hastanesi karşılıyor" dedi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı