DARP EDİLEN ÖĞRETMENLERE

DARP EDİLEN ÖĞRETMENLERE

SENDİKACILAR SAHİP ÇIKTI?

Darp edilen öğretmenlere sendikacılar sahip çıktı? Sevgili İZLEYİCİLER; Eğitim Birsen Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Eğitim Bir Sen üyesi eğitimciler geçtiğimiz günlerde yaşanan iki farklı olayda darp veliler tarafından darp edilen iki öğretmene sahip çıkarak yaşanan olayı ve faillerini protesto ettiler. Konaklar Mahallesinde eğitim veren 75. Yıl İMKB Ortaokulu önünde bir araya gelen sendikacılar adına konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?Bugün burada eğitimciler için yüz karası saldırıyı kınamak için toplandık? diye konuştu.
Eğitim-Bir Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan ve sendika üyesi eğitimciler 75. Yıl İMKB Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Bozkurt, ve 15 gün önce Selçuk Karakimseli İlkokulu Müdürü Ekrem Yerli´nin öğrenci velileri tarafından darp edilmesini protesto etmek için 75. Yıl İMKB Ortaokulu önünde protesto eylemi gerçekleştirerek olayın çirkinliğine dikkat çekip, failleri kınadılar?
Protestocu sendikacılar adına açıklama yapan Eğitim-Birsen Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?Bu saldırı sadece bu öğretmenlerimize değil, bütün camiamıza yapılmıştır. Bugün burada elde ettiğimiz başarının ödül töreninde, emek verdiğimiz öğrencilerimizin mezuniyet merasiminde ya da gösterdiğimiz üstün başarılardan dolayı elde ettiğimiz ödül töreni için toplanmadık. Bugün, eğitimciler için yüz karası bir saldırıyı ve saldırganı kınamak için toplanmış bulunmaktayız. 15 gün önce Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli İlkokulu Müdürü Ekrem YERLİ ve daha dün 75. Yıl İMKB Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Bozkurt, bir velinin fiziksel saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sadece Mehmet Bozkurt´a yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm öğretmen camiasına, milli eğitim ailesine yapılmış hain bir saldırıdır. Biz öğretmenler her türlü fedakârlıkla, tüm zorluklara rağmen çocuklarımızı geleceğe taşımak isterken, hak ettiğimiz muamele bu saldırılar olmamalıydı. Öğretmenlik insanlıkla başlayan ve ahirete kadar devam edecek kutsal bir meslektir. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. Öğretmenler bir ülkenin gelecek inşasında mimardır, mühendistir, ustadır, işçidir. Kısaca öğretmenler, gençlerin ve geleceğimizin yetiştirilmesinde vazgeçilmez bir meslek grubunun mensuplarıdır. Her önüne gelenin hesap sorduğu, canı isteyen herkesin en basit bir mevzuda şikâyet ettiği, başı sıkışan herkesin iftira atarak itibarsızlaştırdığı, ya hastane koridorlarında ya adliye koridorlarında mücadelesini tek başına verdiği bir meslek erbabı durumundadır öğretmenler. Mili Eğitim Bakanlığı hukuk bürosu saldırıya maruz kalan arkadaşımızın haklarını her zeminde savunmalıdır. İlimizdeki bakanlık hukukçuları müdür yardımcısı Mehmet Bozkurt´u darp eden ve bir gün bile tutuklu kalmadan serbest bırakılan saldırganın peşini bırakmamalıdır. Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Mehmet Bozkurt´un şahsında saldırıya uğrayan tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyor basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyoruz." İfadesini kullandı?
Öte yandan, 75. Yüzyıl İMKB Ortaokulu´nda yaşanan saldırı sonrasındaki, çocuğu ve eşi ile okula giren velinin, müdür yardımcısının odasına gittiği ve ardından okul müdürünün saldırgan veliyi sakinleştirme görüntüleri güvenlik kameraları ile kaydedildi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi