DARÜŞŞAFAKA TANITIM TURU`NDA

DARÜŞŞAFAKA TANITIM TURU`NDA

Darüşşafaka Eğitim Kurumları ilimizde gerçekleştirdiği toplantı ile kendini tanıttı.… ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, kuruluşunun 151. yılı vesilesiyle yeni öğrenc

Sanayi  Odasında düzenlenen tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, DEK Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Nimet Renkiyıldız, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Beşir Özmen ve davetliler iştirak etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan DEK Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Nimet Renkiyıldız, hızla değişen dünyada eğitim hayatı yeniden tanımlandığına dikkat çekerek, “ Günümüz gençlerinin  aldıkları eğitimle akademik alanda donanımlı olmalarının yanı sıra kendilerini doğru ifade eden, toplumsal sorumluluk sahibi, sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirmiş ve yaşam boyu öğrenen bir yapıya  sahip olmaları beklenmektedir. Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Türkçeye hakim, İngilizceye etkin kullanan,  ikinci yabancı dilde iletişim kurabilen , çağdaş , özgürlüğüne sahip, öğrenen ve kendini geliştiren, değişimin ve küreselleşmeye uyum sağlayan, çağın gerektirdiği teknolojiyi en üst düzeyde kullanan, akademik alanda donanımlı, yaşamın her alanında fark yaratacak gençler yetiştirmektedir.” diye konuştu.

 

 

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ise, ilimizden   Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda eğitimlerine devam eden öğrenciler olduğunu belirterek, “ Türkiye’yi  ,Dünya nüfuslarıyla kıyasladığımızda , genç nüfusu yüksek olan bir ülke. Eğitime çok önem vermemiz gerekiyor”. İfadesin kullandı.

 

Öte  yandan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul 1. Sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veriyor. 1-10 Nisan arası 26 ilde yapılacak sınav tanıtım toplantılarının ardından , Darüşşafaka Giriş Sınavı 1 Haziran’da 20 ilde gerçekleştirilecek. Darüşşafaka Giriş Sınavı için son başvuru tarihi 28 Mayıs 2014 olarak belişrtildi...



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor