DAVUL ÇALALACAKLARI MAHALLELİYLE TANIŞSIN

DAVUL ÇALALACAKLARI MAHALLELİYLE TANIŞSIN

Kayseri’de, davulculuk yapan Ercan Çorakçı, “Ramazan davulcuları mahallelilerle tanışsın.” dedi.

Kiçikapı’da davulculuk yapan Ercan Çorakçı, “Davul satışlarımız cam derilerden dolayı zayıf. zayıf. Bir diğeri de herkes artık dağılmış durumda Kiçikapı unutuldu. Ayrıca Ramazan davulcularının davuldan anladıkları yok. Allah’tan korkmayıp sunta davul yapsam 75 TL’ye 50TL’si kar kalır. Kalitelisi varken neden ucuzunu yapayım? Davul çalan insanları neden aldatayım? Bunu yapanlar var. Sağlam davul almak isteyen Ercan Usta'ya gelsin, bizim davullarımız garantilidir” diye konuştu.
Ramazan davulcularına önerilerde bulunan Çorakçı, “İlkönce korsan davulculara dikkat etmelerini, davuldan ziyade kendi karlarını korumalarını öneririz. Ramazan davulcuları davul çalacakları mahalleyi gezerek, ‘bu mahallenin davulcusu biziz’ diyerek mahalleleliyle tanışsınlar. Davulu sakin ve yavaş vurarak çalsınlar.” ifadelerini kullandı.
Mahalle davulcularını muhtarların belirlediğini belirten Çorakçı, “Bundan 2 yıl önce bu görevi belediye yapıyordu. Davulcular sınavlardan geçerdi. Şimdi o dönem bitti. Bu işe artık muhtarlar bakıyor. Burada muhtarlar belirli bir ücret alıyorlar mı, almıyorlar mı, onu da bilmiyorum.” diye konuştu.
Davul satın alacakların kaliteli davul almasını öneren Çorakçı, “Bir sürü vatandaş Ramazan davulu çalacak. Emekleri boşa gitmesin. Sunta davulları almasınlar. Herhangi bir soğukta nemde o davullar çöker. Tamir fiyatı ise davulun fiyatından fazla olur. Çünkü yeniden işlenmesi gerekir. Davul alacaklar ceviz ve kayısı kasnaklı davul tercih etsinler. Bizim davul fiyatlarımızda 150 TL’den başlar 350 TL’ye kadar davul bulunur.” şeklinde konuştu.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”