DEDE MİRASINA SAHİP ÇIKTI

DEDE MİRASINA SAHİP ÇIKTI

Mimar Sinan'ın torunu olduğu gerekçesiyle önce yargıya, daha sonra sonuç alamayınca AİHM'ye başvuran Yönel ailesinin iddiaları, Mimar Sinan'ın 8. kuşaktan torunu Hakan Ağırnaslıgil tarafından yalanlandı. Ağırnaslıgil, Sülalemizde Yönel soyadında kimse yo

Olay, 1942 yılında İstanbul Asliye 3. Hukuk Mahkemesi'nin Derviş Mustafa Yönel'in Mimar Sinan'ın neslinden gelen vakıf evladı olmasına karar vermesiyle başladı.
2010'da Yönel ailesi tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Bilirkişi, vakfa ait bazı dükkanlarda davacının hak sahibi olduğunu belirtti ve 1961'den dava tarihine kadar toplam 2.2 milyar TL gelir fazlası hesapladı.
Ancak 2011 yılında Vakıflar Kanunu'nda değişiklik yapılınca aileye ödenecek miktar son beş yıl ile sınırlı tutuldu ve ailenin avukatı olayı AİHM'ne taşıdı.
Bunun yanı sıra, Mimar Sinan'ın torunu olduğunu ileri süren Mustafa İlker Yönel de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bir dilekçeyle başvurdu.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bu dönemde yapılan açıklamada, Yönel ailesinin Ağırnaslı olduğu bilinen ve dünyaca tanınan Mimar Sinan'ın torunu değil, o dönemde mimarlık yapmış, Azatlı Sinan lakabıyla da bilinen 'Sinanı Atik' isimli bir başka mimarın torunu olduğu yönünde görüş beyan edildi.
Konuyla ilgili olarak konuşan, Mimar Sinan'ın 8. kuşaktan torunu Ağırnaslı Hakan Ağrınaslıgil de, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayı doğruladı. Ağrınaslıgil, Mimar Sinan'ın Ağırnas'da doğduğunu artık tüm dünyanın bildiğini ve Ağırnas'da Yönel soyadlı herhangi bir ailenin ne geçmişte ne de şimdi yaşadığını ifade etti. Ağırnaslıgil Sinan soyundan gelen üç aile vardır. Bunların da soyadları Taştekin, Ağırnaslıgil ve Öztaş'dır. Bu ailelerin hepsi de Mimar Sinan gibi Ağırnaslıdır. Biz hiçbirimiz, Yönel soyadlı bir aileyi bilmiyoruz. Bizim soyumuzda Yönel soyadlı kimse yok. Dolayısıyla davayı açanların Mimar Sinan soyuyla alakası yoktur.” diye konuştu.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor