?DEDELERİ BU OKULDAN MEZUN OLDU ŞİMDİ TORUNLARINA?

?DEDELERİ BU OKULDAN MEZUN OLDU ŞİMDİ TORUNLARINA?

GERMİR İPTİDAİ MEKTEBİ RESTORE EDİLDİ ...

Germir Mahallesi´nde cuma namazı sonrası mahalle halkı ziyaretinde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Germir Mahallesi´nde yer alan ve Cumhuriyet´in ilk yıllarının sivil mimari ve eğitim binası için önemli yeri olan Germir İptidai Mektebi´nin yenilenerek şehrimiz kültür turizmine yeniden kazandırıldığını söyledi.
Sultan Reşad Dönemi´nde Germirli İmamzade Ali Efendi tarafından 1911 yılında inşa edilen Germir İptidai Mektep binasının (İlkokul) sanat tarihi açısından önemli olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirilen Germir İptidai Mektebi binasının Tarihi Kentler Birliği tarafından da sivil mimari çalışma projesi ile ödüle layık bulunduğunu kaydetti.
Melikgazi Belediyesi´nce Germir İptidai Mektebi çevresi ve kültürel yapı içerisindeki bütünlük sağlanarak yeniden kültürel miras olarak günümüz hizmetine kazandırıldığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ?Melikgazi Belediyesi olarak tarihi yapıları aslına uygun olarak onarıyoruz. Tamamlanan yapıları günümüz hizmetine sunuyoruz. Bu zamana kadar çalışması tamamlanan 18 eserden 7´si ödül almıştır. Alınan ödüller ve vatandaşlarımızın takdiri yaptığımız çalışmanın yerinde, zamanında ve hakkı ile yapıldığının bir ifadesidir. Germir Mahallesi´nde yer alan Germir İptidai Mektebi´nde ki aslına uygun onarım çalışmamız tamamlanmıştır. Kültürel bütünlük, miras ve yapıya özgün çalışmadan dolayı Anadolu Kültür mirası için önem arz etmektedir. Germir İptidai Mektebi binamız bundan böyle Köy Odası, Köy Müzesi ve Kütüphane olarak hizmet verecektir. Kayserimize ve Anadolu kültür mirasına hayırlı olsun?
Germir İptidai Mektebi tanıtım törenine; Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve semt halkı iştirak ettiler. Tanıtım töreni sonrası katılımcılara sütlaç ikramlarda bulunularak, okul binası gezildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı