DEĞER SEMİNERLERİ DEVAM ETTİ

DEĞER SEMİNERLERİ DEVAM ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi´de varlık ve bilgi seminerlerinin ardından değer seminerleri de sona erdi. Önümüzdeki hafta zaman seminerleri başlayacak. Değer seminerlerinin son iki dersinde değer soru

Şehir Akademi´nin değer seminerlerinin üçüncüsünü Gazeteci-Yazar Hasan Ali Yıldırım verdi. ?Modernleşme Gelenek Kıskacında Değer Sorunu? başlıklı dersinde insanoğlunun yeryüzüne geldiğinden itibaren algılamadan edemeyen bir varlık olduğunu ifade eden Yıldırım, ?Algılamadan edemeyen bu varlık algıladıklarını kendince sınıflandırmadan da edemez. Doğumdan itibaren bazen şekillerden, bazen tatlardan, bazen renklerden bir sınıflandırma yapar. Sonra nesne hakkında daha sağlıklı bilgiler öğrenir ve ardından nesneler arasında karşılaştırmalar yapar. Bu karşılaştırmalar sonucu diğer insanların yapamadıklarını yapmak da mümkün olabilir? dedi.
Değer seminerlerinin sonuncusunu Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Birekul verdi. ?Sosyal Bilimlerde Pozitivist Bilginin Değeri? başlıklı dersinde bilginin insanı insan yapan temel faktör olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Birekul, ?Bilgi salt anlamda değil, işlenebilir, değiştirilebilir, dönüştürülebilir bir bilgidir. Psikolojide buna ?kavramsallaşma´ adı veriliyor. Çünkü akıl insana mahsus bir şey değildir. Diğer varlıklarda da belli noktalarda akıl ve öğrenebilme yeteneği var. Ama bilgi ve ilim dediğimiz şey sadece insanda bulunur. Bunu gündelik hayatımızdan medeniyetimize kadar her alanda kullanırız? diye konuştu.
Şehir Akademi´de varlık ve bilgi seminerlerinin ardından değer seminerleri de sona erdi. Önümüzdeki hafta zaman seminerleri başlayacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor