DEMİR, ALİ DOĞAN´IN HİKÂYESİNİ ANLATTI

DEMİR, ALİ DOĞAN´IN HİKÂYESİNİ ANLATTI

?UZUN VE ZORLU BİR ÇALIŞMA SONUNA ŞAMPİYONLUK GELDİ ?

Muay Thai Federasyonu As Başkanı Halil Demir, Dünya Şampiyonu olan Ali Doğan´ın hikâyesini anlattı. Demir, ?Ali Doğan, büyük ve hummalı bir çalışma sonucu Dünya Şampiyonu oldu? dedi.

Avrupa ve dünya şampiyonalarının sonuçlarına göre IFMA-Uluslararası Muay Thai Federasyonu tarafından en iyi sporcuların seçilerek katılımı sağlanan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 4 yılda bir düzenlenen Dünya Oyunlarına, Muay Thai´den ülkemizi temsilen 3 sporcu katıldı.

20?30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Polonya´nın Wroclow kentinde gerçekleştirilen şampiyonada Kayserili sporcumuz Ali Doğan, 81 kiloda altın madalya, Meltem Baş ise 54 kiloda bronz madalya alarak, Dünya Oyunlarında madalya alan ilk sporcu olarak tarihi bir başarı elde ettiler.

Ali Doğan´ın başarı öyküsünü anlatan Muay Thai Federasyonu Teknik As Başkanı Halil Demir, şöyle dedi: ?Hem şehrimizi adına hem de ülkemiz adına, bir takım çalışmalar yaptık. Bizlerde bu sporun her kademisin de görev aldık. Federasyonlarımızın sorunlarını biliyoruz. Muay Thai branşında ilimiz pilot bölge görevi yapıyor. Ülkemizde Muay Thai son zamanlarda bilinse de, Dünya´da 120-130 ülkede çok popüler bir spordur. Aynı zamanda olimpiyat komitesinin tanıdığı bir spor. Kayseri olarak ekstra çalışmalarda yapıyoruz. İlimizde genç ve başarılı birçok antrenörümüz var. Federasyonumuz 2017 yılında A klasmanın da ilk defa Dünya şampiyonu çıkardı ve bu da ilimize nasip oldu. Ali Doğan kardeşimiz şampiyon oldu. 81 kiloda şampiyon olmak çok zordur. Orta sıkletler, Dünya´nın en iyi sporcularını barındıran sıkletlerdir. Uzun ve zahmetli bir çalışmanın sonunda bu şampiyonluk geldi. Ali Doğan, bireysel olarak da çok özverili çalışmalar yaptı. Başka şehirlerde antrenmanlarda yaptı. Ali Doğan, çok zor bir sürecin sonunda ipi göğüsledi. 5 Bin kişilik spor salonunu ayağa kaldırdık ve İstiklal Marşımızı okuttuk. Biz, sadece şampiyon olmayı değil, güzel ahlaklı olmayı da öğretiyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda da yeni şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyoruz.?

Haber: Mustafa Gürbüz



Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak

Pfdk kayserispor'a cezayı kesti

Kvk adını yarı finallere yazdırdı

Elit voleybol yarı finalde

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev