DEMİRÖREN YENİDEN BAŞKAN

DEMİRÖREN YENİDEN BAŞKAN

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ankara´da yapıldı.  Yapılan genel kurulda, toplantı çoğunluğunun tutanakla tespitinin ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığı´na Mehmet Baykan, yardımcılığına Mesut Hoşcan seçilirken, Divan Üyeliği´ne Hüseyin Eryüksel ve Çağatay Kalkancı seçildi. Genel Kurul gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan başkanlık seçiminde, Yıldırım Demirören kullanılan 219 oyun 214´ünü alarak 2. kez Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu´na 219 delege katıldı. İki adaylı geçmesi beklenen genel kurulda adayların topladıkları imzalar incelendi. Yapılan incele sonrasında delegelerden yeterli imza alamayan Haluk Ulusoy´un seçimlere giremeyeceği ilan edildi. Böylelikle seçimde tek aday olarak Yıldırım Demirören kaldı.

TFF´DE GENEL KURUL TAMAMLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu´nda sunuş konuşması yapan Başkan Yıldırım Demirören, muhalif isimler de dahil herkesin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünü bildiğini söyledi. Genel kurulda konuşan Demirören, salonda kendisine üç yıl öncesinde olduğu gibi destek vermeye devam eden delegelerin yanı sıra muhalif isimlerin de bulunduğunu belirterek, "Hangi renklere bağlı olursanız olun, hangi tarafta olursanız olun hepinizin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünü biliyorum" dedi.

İlk teşekkürü, "Türk futbol tarihinin en zor dönemi" olarak nitelendirdiği üç yıl önceki süreçte kendisiyle yola çıkan yönetim kurulu üyelerine eden Demirören, "Riva´daki bomboş araziyi 15 ayda bir futbol vadisine dönüştürürken verdiğiniz, Türk futboluna bir gelecek armağan ettiğiniz için teşekkür ederim. TFF´yi Avrupa´nın mali açıdan en güçlü 6 federasyondan biri haline gelmesini sağlayan çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Demirören, konuşmasını yayıncı kuruluşlar ve mali fair-play konusunda gerekli çalışmaları yürüterek kulüplere destek verenlere teşekkür ederek sürdürdü. Daha sonra federasyonun tüm kurullarına şükranlarını sunan Demirören, hayatını kaybeden TFF Baş Hukuk Müşaviri Faruk Baştürk´ü de andı. Demirören, şunları söyledi;

"Futbolumuzda bir devrim olan profesyonel hakemliğin gerçekleşmesi için çalışan Merkez Hakem Kurulu (MHK), eski başkanımız Zekeriya Alp, en kritik zamanda hiç düşünmeden görevi kabul eden MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyelerimize teşekkür ediyorum. Dünya futbolunu zirvesinde ülkemizi başarıyla temsil eden Cüneyt Çakır hocamıza ve hakem ekibimize teşekkür ediyorum. Futbolumuzun yeniden yapılanması için bizimle uzun bir yola çıkan Sayın Fatih Terim ve ekibine teşekkür ediyorum. Futbol lisesi gibi devrim niteliğindeki projenin hayata geçmesini sağlayan herkese özellikle teşekkür ediyorum."

Demirören, son olarak üç yıllık görev süresinde her zaman iyi ilişkiler yürüttüğünü belirttiği Kulüpler Birliği Vakfı ve tüm kulüp başkanları ile futbola ve kulüplere katkılarından dolayı devlet erkanına teşekkürlerini iletti. Başkanlık seçimi öncesinde de kısa bir konuşma yapan Yıldırım Demirören, "Futbolun Anayasası, federasyonun statüsüdür. Eğer statüde değişiklik yapmak istiyorsak, ilk mali genel kurula kadar toplanıp bu değişikliği yapalım" dedi.

Bu tür eksikliklerin hep beraber düzeltilebileceğine dikkati çeken Demirören, "Seçime çıktıktan sonra böyle bir değişiklik yapmak mümkün değil" ifadesini kullandı. Demirören, kendisini tercih etikleri ve arkadaşlarına güven duydukları için delegelere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Seçime giremeyeceği belirtilen Haluk Ulusoy ise genel kurul çıkışında yaptığı basın açıklamasında genel kurulda hukuksuzluğun olduğunu ve kendisine imza verenlerin düşürüldüğü noktaya değinerek hukuk mücadelemiz devam edecek. En kısa sürede yeni bir genel kurulda görüşeceğiz? dedi.

Genel kurulda görüşülmesi beklenen Süper Lig´in 21 takımlı olması konusu ise dile getirilmedi ve Erciyesspor´un bekleyişi boşa çıktı. Yönetim kurulunun ilk yapacağı toplantıda bu maddenin yeniden görüşülmesi için girişimlerin yapılacağı da ifade edildi.  (spor servisi)

 



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti