DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, ``Cari açık beklenenden yüksek çıktı, İşsizlik oranı arttı. Geçen 11 yıllık dönemde Hükümet, sorunun temeline yani kalıcı ve sorunsuz yüksek büyümeyi sağlayacak bir ekonomik modele ne yazık ki geçemedi. Bu

Özbakkal, yaptığı açıklamada cari açığın beklenenden yüksek çıktığını ve işsizlik oranının arttığını belirterek, ekonomideki kötüye gidişin devam ettiğini vurguladı. Açıklamasında, ``Yüksek gelen cari açık rakamı, dış dengelerdeki bozulmanın devam ettiğini gösteriyor`` diyen Özbakkal, şu ifadelere yer verdi:
``Türk ekonomisinin dış dengesini yansıtan cari açık rakamı, Eylül 2013 ayında beklentilerin üzerinde 3.28 milyar dolar olurken, Ocak-Eylül 2013 döneminde ise 49 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde gelen cari açık rakamı, Türkiye`nin dış dengelerindeki bozulmanın devam ettiğine işaret ediyor. Bu gelişmeler ile, Merkez Bankası daha önce Ağustos ayı için 56.69 milyar dolar olarak açıkladığı 12 aylık kümülatif cari açığı 58.51 milyar dolara revize ederken, kümülatif açık Eylül ayında 59.1 milyar dolara yükseldi.
Cari açıktaki artışta; turizm gelirlerinde yapılan revizyon sonrasında öngörülerin altında kalması ve net altın ticaretindeki bozulma etkili oldu. Nitekim, yıl sonu cari açık beklentisi geçmiş verilere yapılan revizyonların ardından 60 milyar dolardan 62 milyar dolara (GSYH`nın yüzde 7.5`i) yükseldi. Bilindiği üzere, Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) yıl sonunda cari açığın GSYH`nın yüzde 7,1’si seviyesinde olacağı tahmin ediliyordu.``
Enerji hariç tutulduğunda cari açığın yükselmeye devam ettiğini kaydeden Özbakkal, ``Bir başka deyişle, enerji hariç cari fazla giderek azalıyor. Bu da, Türkiye’deki üretimdeki yapısal bozukluğunun, ödemeler dengesini ve cari açığı nasıl bozduğunu bir kez daha teyit ediyor. İç talebin arttığı her dönemde, cari açık rakamları beklentilerin üzerine çıkıyor ve giderek daha fazla cari açık veriyoruz. Türkiye’nin büyüme oranları yükseldikçe ve bunu iç talebe bağlı olarak yaptığımızda, cari açık rakamları çok yüksek çıkıyor. Bu da, yüksek büyümenin önündeki en önemli engelin ödemeler dengesi olduğunu açıkça gösteriyor. Geçen 11 yıllık dönemde Hükümet, sorunun temeline, yani kalıcı ve sorunsuz yüksek büyümeyi sağlayacak bir ekonomik modele ne yazık ki geçemedi. Bu kronik sorunun çözümüne yönelik hiçbir tedbir almadı`` dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı