DEPLASMANDA İLK GALİBİYET!

DEPLASMANDA İLK GALİBİYET!

Spor Toto Süper Lig’in 7.haftasını galibiyetle kapatmak isteyen Kayserispor aradığını Mersin deplasmanında buldu. Kırmızı şeytanları 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar milli maç nedeniyle verilen araya bu galibiyetle moralli girmiş oldular.

 

Süper Lig’de teknik direktörsüz iki takımdan biri olan sarı-kırmızılı temsilcimiz Kayserispor, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda ligin galibiyetsiz ekiplerinden Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada bulduğu net pozisyonları cömertçe harcayan sarı-kırmızılılar farklı kazanabileceği mücadeleyi 2-1 kazanmakla yetindi ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

 

Karşılaşmada 19. dakikada Mersin İdmanyurdu tehlikeli geldi. Bu dakikada Ben Yahia'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Serkan'ın ortasına Nobre sert vurdu, ancak meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti. Bu pozisyonun hemen ardından 20. dakika sarı-kırmızılı ekipten Mouche'nin sol taraftan ortasında, ceza çizgisinde topla buluşan Cleyton düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Kayserispor’u 1-0 öne geçirdi. 29. dakikada Culio'nun sol taraftan ceza sahası içine ortaladığı topa Stepanov kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı. 34. dakikada Mouche'nin soldan ortasında, kale direği yakınında Bobo topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Sehiç'te kaldı. 44. dakikada Baum'un sağdan ortasında, arka direkte topla buluşan Culio, kötü bir vuruş yapınca mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi ve ilk yarı 1-0 Kayserispor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

İkinci yarıya yine Kayserispor iyi başladı. 46.dakikada Pablo Mouche kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Sehiç’i geçemedi. İkinci yarıya Mersin İdman Yurdu golle başladı. 52. dakikada Nobre fırsatçılığını konuşturdu ve Ben Yahia’nın direkten dönen topunu tamamlayarak skoru eşitledi. 2. gol için rakip kaleye yüklenen Mersin İdman Yurdu savunmada açıklar vermeye başladı. Kayserispor Mouche ve Cleyton ile girdiği net fırsatlardan yararlanamadı. 77. dakikada Kayserispor,  Gretar Steinsson'un attığı golle karşılaşmada tekrar öne geçti. Mouche'nin köşe vuruşundaki ortasına ön direkte iyi yükselen Gretar Steinsson'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Kayserispor mücadelede 2.kez öne geçti ve maç sarı-kırmızılıların 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

 

Bu galibiyetle Kayserispor puanını 7’ye yükseltti. Henüz 3 puanı bir arada göremeyen Mersin İdman Yurdu ise 4 puanda kaldı. Maçın ardından konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Kazandığımız için mutluyuz. Bu 3 puanı taraftarımıza hediye ediyoruz.  Hafta içi kupada elendiğimiz için moralimiz bozuktu ve bu galibiyet bize moral oldu. Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Çok kaçırdık ama kazandığımız için mutluyuz.”dedi. Kayserispor’un 2.golünü atan Gretar Steinsson ise, “Takım olarak iyi oynadık. Öne de geçtik ama ardından kolay bir gol yedik. 2.golde ise Mouche çok iyi bir orta açtı ve bende golü attım. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

 

Mersin İdmanyurdu cephesinde ise hala 3 puan alamamış olmanın stresi yaşanıyor. Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam yaptığı açıklamada, “Hala kazanamamış olmanın stresini yaşıyoruz. Bir maç kazanırsak ilerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Bugün Kayserispor bizden daha çok istedi ve kazandı. Konuk takımı tebrik ediyorum. Biz iyi bir takımız. Milli arayı iyi değerlendirip bu kötü dönemden kurtulacağız.” ifadelerine yer verdi.



Spor a.ş.’den 19 mayıs’a özel

Yılmaz ve oyunculardan maça davet

Karagümrük hazırlıkları tamam

Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti