DEPOLARIMIZDA İLAÇ SIKINTISI YOKTUR

DEPOLARIMIZDA İLAÇ SIKINTISI YOKTUR

12. Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nuri Akın basın toplantısı gerçekleştirerek yeni tip Korona Virüse (Kovid-19)  tehlikesine karşı alınan tedbirler konusunda ilimiz kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Akın depolarda ilaç sıkıntısı olmadığını vurgulayıp, Sağlık Bakanlığınca düzenli ilaç kullanan vatandaşlara yönelik geliştirdiği reçete yazdırma kolaylıkları konusunda bilgiler verdi.

12. Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nuri Akın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi. Oda binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan  Akın, gerek Türk Eczacılar Birliği olarak gerekse Kayseri Eczacı Odası olarak hem vatandaşı,  hem de meslektaşları için bir takım önlemler aldıklarını kaydetti.

İlimiz  genelinde mevcut  510 eczane için sterilizasyon ve dezenfeksiyon işlemlerinin başlatıldığını belirten Başkan Akın, özverili çalışmalarından dolayı tüm belediyelere şükranlarını sunup, Sağlık Bakanlığınca Korona Virüs tehlikesine yönelik olarak  alınan önlemler doğrultusunda son 6 ay içerisinde kullanmış olmak şartı ile raporlu ilaç kullanan hastaların herhangi bir sağlık merkezine gidip reçete yazdırma ihtiyacı duymadan, bir aylık ilaçlarını eczanelerden temin edebileceklerini kaydeden Akın, 1 Mart tarihinden sonra bitecek olan ilaç raporlarının ise 30 Haziran'a kadar sürelerinin uzatıldığını duyurdu.

Başkan Akın sözlerinin devamında depolarda herhangi bir ilaç sıkıntıyı olmadığını ve düzenlisevkıyat yapıldığının altını çizerek “Kovid-19 hastalığı için en önemli tedbir  panik yapmamak ve temel hijyen kurallarına uymaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Akın sözlerinin sonunda "Umre başta olmak üzere son 14 gün içerisinde yurt dışından gelmiş vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları, ev halkıyla temas kurmamaları, kişisel ve toplum sağlığı açısından oldukça elzemdir” ifadesini kullanıp Dezenfektan için Türk Eczacılar Birliği olarak Sağlık Bakanlığı'na müracaatta bulundukları bilgisini paylaşarak şu bilgileri verdi. “İzin çıktığında birliğimiz tarafından üretilip gerekli görüldüğü takdirde odalar yolu ile eczanelerimize dağıtımı sağlanacaktır. Eczaneden alkol temini için birliğimiz tarafından Bakanlığa müracaat edilmiş, geçici olarak 2 litre sınırlandırması kaldırılmıştır. Birliğimize ait bir kuruluş olan Egaş üzerinden ilk etapta 15 bin litre alkol sipariş verilmiş ve eczanelerimizin taleplerinin karşılanması için gerekli adımlar atılmıştır."



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı