DEPREMZEDE ÇOCUKTAN PSİKOLOGUNA KIZAKLA KAYMA DERSİ

DEPREMZEDE ÇOCUKTAN PSİKOLOGUNA KIZAKLA KAYMA DERSİ

Erciyes Tekir Yaylası'ndaki Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü sosyal tesislerinde ailesiyle kalan 11 yaşındaki depremzede Özlem Acar, deprem stresini kızakla kayarak atıyor -Özlem Acar, kendisiyle ilgilenen psikoloğa kızakla kaymayı öğretti

İsmail İçer - Erciyes Tekir Yaylası'ndaki Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü sosyal tesislerinde ailesiyle kalan 11 yaşındaki depremzede Özlem Acar, deprem stresini kızakla kayarak atıyor.

      Van depreminin ardından Kayseri'ye gelen yaklaşık 200 kişiden Erciyes Tekir Yaylası'nda bulunan Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü sosyal tesislerinde 10 aileden oluşan 52 kişilik grup kalıyor.

      Psikolog Name İmren Tekin, kayak pistinde eğlenen depremzede Özlem Acar'la ilgilendikten sonra, hayatında hiç binmediği kızağa binmek istedi. Kızakla kayma konusunda kararsız olan psikolog Name İmren Tekin'e depremzede küçük Özlem yardımcı oldu. Kızağının arkasına psikolog Name İmren Tekin'i bindiren Özlem, doyasıya kayma keyfi yaşattı.

      Van Sempaş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Özlem Acar, ''Name ablam hayatında hiç kızağa binmemiş. Ben kendisini kaydırdım. Nasıl kızağa binileceğini ve hızla giden kızağı direksiyonu yukarıya doğru çekince fren yapabileceğini öğrettim. Düşeriz diye korktu ancak böyle bir şey olmadı'' diye konuştu.

      Psikolog Name İmren Tekin de depremzede çocukların bu tesislerde eğlenmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ''Çok ağır bir deprem travması yaşayan çocukların devletin şefkat elini uzatması neticesinde Türkiye'nin en güzel kayak pistlerinin bulunduğu Erciyes Dağı'nda misafir edilmeleri, yaşadıkları acıları unutmaları adına çok güzel. Burası çok güzel bir ortam. Aileler çocuklarının bir an önce okula başlamalarını arzu ediyor. Beni kızağına alarak kayma dersi veren Özlem'e çok teşekkür ediyorum. Doğrusu tek başıma kızağa binmeye cesaret edemiyordum'' dedi.

      Tesislerde kalan 52 depremzedenin birkaç gün içerisinde Kayseri Valiliği İl Özel İdaresince kendilerine tahsis edilen evlere yerleştirileceği, çocukların okula kaydedileceği bildirildi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”