DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

OKULLAR ÇOCUK SESLERİ İLE ŞENLENDİ?

2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yurt genelinde "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile düzenlenen törenlerle açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere aynı zamanda 15 Temmuz temalı broşüler dağıtılırken, konuya uygun fotoğraf ve müziklerin de kullanılması önerilirken Vali Süleyman Kamçı´nın da iştirak ettiği resmi açılış töreni İldem´de yeni eğitime açılan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda gerçekleştirildi?
2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen ders başı yaptı. Yurt genelindeki okullarda ?15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma´ konularını kapsayacak şekilde düzenlenen Bakanlık tarafından hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler tüm öğrencilere dağıtıldı?
İlimizdeki resmi eğitim yılı açılışı töreni Melikgazi ilçesi İldem Fatih Mahallesi´nde bulunan Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu´nda gerçekleştirdildi? Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 15 Temmuz´da gerçekleştirilen FETÖ´nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı´ndaki Polis Özel Harekat Merkezi´nin bombalanması sırasında şehit olan Cennet Yiğit´in babası Kemal Yiğit ve öteki yetkililer katıldı.
Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandır, Kayseri´deki eğitim- öğretime dair istatistiki bilgiler verdi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 289 bin öğrenciye, 17 bin öğretmen tarafından, bin 24 okulda eğitim verileceğini kaydeden Çandır, geçen yıl olduğu gibi başarılı bir eğitim yılı geçirilmesi temennisinde bulundu.
Törene onur konuğu olarak iştirak eden 15 Temmuz şehitlerinden Bünyanlı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit´in babası Kemal Yiğit´te kürsüye gelerek duygularını paylaştı? Cennet´in şehit olmasından dolayı gururlu ve mutlu olduğunu dile getiren Şehit Baba Yiğit, yeni neslin vatan sevgisi ile yetişmesinin önemine değindi. Bu hususta özellikle velilere önemli görevler düştüğünün altını çizen Kemal Yiğit, ?Ben de bir baba olarak Cennet´imi bu değerlere sahip imanlı, vatan sevgisi olan bir evlat olarak yetiştirmek için gayret ettim. Allaha binlerce şükür ki beni mahcup etmedi.? İfadesini kullandı?
Vali Süleyman Kamçı,´da konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti´nin eğitime verdiği değere dikkat çekerek "Genel bütçemizden Milli Eğitim Bakanlığına ayırdığımız para, Milli Savunma Bakanlığına ayırdığımız parayı geçti." diye konuştu.
Sözlerinin devamında eğitim ve öğretimin bir toplum için çok önemli olduğunu, geleceğin emaneti olan gençlerin iyi yetiştirilmesi ve bilgi ile donatılması Grekliliğini ifade eden Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ?Melikgazi Belediyesinin yatırım ve hizmetlerinde eğitime büyük bir destek var. Yapmış olduğu eğitim kurumları ile geleceğe hizmet ediyor. Çocukların eğitime gerek okul binası gerek ise malzeme yardımı yaparak büyük destek vermektedir. Melikgazi Belediyesi bu çalışmalarından dolayı teşvik edilmeli ve örnek gösterilmelidir? değerlendirmesinde bulundu?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´da yaptığı açıklamada, ?Eğitime hizmet ve yatırımda her zaman varız. Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı bey tarafından eğitime yatırım ve desteklerimizden dolayı verilen bu plaket bizlerin çalışmalarına şevk katmıştır? ifadesini kullandı?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´da yaptığı açıklamada, ?Eğitime hizmet ve yatırımda her zaman varız. Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı bey tarafından eğitime yatırım ve desteklerimizden dolayı verilen bu plaket bizlerin çalışmalarına şevk katmıştır? diye konuştu?
HABER : C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”