DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

18 MİLYON ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI ?

Yurt  genelinde  18 milyon öğrenci  yeniden ders başı  yaptı?  Okulların yeniden çocuk sesine kavuştuğu, sokak ve caddelerin  okul  çantasını sırtlayıp okul yolunu tutan öğrencilerle  şenlendiği   bugünde  ülke gündeminde  ilk sırayı eğitim alırken, ilimizdeki  resmi  tören  İldem  -  Fatih Sulatan Mehmet Han İlk Okulu´nda  gerçekleştirildi?

Tüm yurtta  olduğu  gibi ilimize de  de 295 bin öğrenci ders başı yaptı.  1, 5 ve 9 sınıf öğrencilerin  yeni müfredatla eğitim görecekleri   2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında  ilimizde  18 bin 366 öğretmen görev yaparken,  295 bin 916 öğrenci 3 ay süren yaz tatilinin ardından  yeniden  ders başı yaptılar?

Eğitim öğretim yılının ilk gününde ilimizde  trafik yoğunluğu  üst seviyelere  çıkarken,  Milli Eğitim  Müdürlüğünce tertiplenen   resmi  tören İldem  -  Fatih Sulatan Mehmet Han İlk Okulu´nda  gerçekleştirildi?

Okul Müdürü Murat  Büyükbaş´ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen  İl Milli  Eğitim Müdürü Osman Elmalı  ?2017 - 2018 yılı eğitim öğretim yılının başlaması ile  değerli öğretmenlerimizin  sevgili öğrencilerimizin  ve sayın velilerimizin  sevincine heyecanına yürekten katılıyor  sizleri kutluyor  hepinizi saygı ile selamlıyorum.Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız  ne mutlu bize ki öğrencilermize  öğretmenlerimize kavuştuk. Tüm eğitim camiasının  ilk öğretim haftasını kutluyor  hayırlara vesile olmasını diliyorum? sözleri  ile iyi niyet temennilerini  dile getirdi?

Törenin  katılımcıları arasında  yer alan önemli isimlerden  Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa  Çelik´de  geleceğimizin  teminatı  çocuklara seslenerek  ? Çok değerli çocuklar  ülkemizin  geleceği sizlersiniz.  Konu ülkemizin geleceği olunca  akan sular duruyor . Bu ülkede Cumhurbaşkanı , Başbakan, Hakimler,  Savcılar  herkim aklınıza geliyorsa bu sıralardan  başlayarak  devam ettiler ? Hayatlarını kazandılar?  Sizlerin de  hep böyle donanımlı  bireyler olmanız gerekiyor ? ifadesini  kullanarak  çok çalışmaları gerektiğine  vurgu  yaptı?

Son olarak  kürsüye gelen  Vali  Süleyman  Kamçı ise  ?Yeni bir eğitim öğretim yılının mutluluğunu yaşıyoruz . İl milli eğitim müdürlüğümüze bağlı  779  özel okullarla beraber 1000 üzerinde  okulumuzda görev yapan  18 bin öğretmenimiz  eğitim görecek 292 bin öğrencimiz  ile birlikte  3 aylık bir aradan sonra  bugün yeniden ders  başı yapıyor. 2017 2018 yılı eğitim öğretim yılının  başta öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize  memleketimize  hayırlı olmasını temenni  ediyorum?  diye  konuştu?

Konuşmaların ardından  minik  yüreklerin okuduğu Şiiler ve halk oyunları gösterileri  günün  anlam ve önemini  ortaya koyarken, tören  Vali  Kamçı´nın  temsili  çaldığı ders zili  ile  noktalandı?

HABER : C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”