DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

288 BİN 521 ÖĞRENCİ SINIFLARI DOLDURDU?

   2015-2016 eğitim öğretim yılı 3.5 aylık aranın ardından yeniden çalan ders zili ile start verdi? İlimizde eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda toplam 288 bin 521 öğrenci, yeni eğitim-öğretim dönemine coşku ile başladı. Eğitim yılının ilk gününe hiç şüphesiz okula ilk kez adım atan birinci sınıf öğrencilerinin maceraları damgasını vurdu? İşte renkli görüntüleri ile eğitim yılının ilk gün izlenimleri?.
Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı olarak ilimizde eğitim veren 909 okulda, 18 bin 99 öğretmenle geleceğimizin teminatı gen. Ve minik yüreklere eğitim verilirken, ildeki 288 bin 521 öğrenci, okulun ilk günü ücretsiz ders kitaplarını da alarak okullu günlere merhaba dediler?
Velilerinde en az öğrenciler kadar heyecanlı ve coşkulu oldukları gözlenen eğitim ? öğretim yılının ilk gününe ise henüz okullu olan birinci sınıf öğrencileri damga vurdu? Sıraların yeni sahipleri anne ve babalarıyla sıralara otururken, tedirginliklerini henüz üzerlerinden atamadıkları her hallerinden belliydi?
Öğretmenler, okulla yeni tanışan minik öğrencileriyle yakından ilgilendi. Bazı öğretmenler, minik öğrencilerine okulu sevdirebilmek için kalem ve kitaptan oluşan hediyeler de vererek onların ilk gün korkularını yenip bir an evvel okula adapte olabilmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar?
Öte yandan okulların gediklisi üst sınıftaki ağabey ve ablalar ise uzun yaz tatili boyunca görüşemedikleri arkadaşlarıyla hasret giderip, okul bahçesinde neşe içinde oyunlar oynayıp keyiflerince koşuşturdular?
Çocuklarının iyi bir eğitim alarak yarınlara daha donanımlı yetişmeleri için varını yoğunu ortaya koyan veliler ise yine enerjilerini son raddesine kadar çocukları için sarf edip telaşla sağa sola koşuşturmaya 3.5 ay önce bıraktıkları yerden devam ettiler? HABER : C.USTEN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı