DESTEK VERİLİRSE O KADAR GÜÇLÜ OLACAĞIZ

DESTEK VERİLİRSE O KADAR GÜÇLÜ OLACAĞIZ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz “ Bize manevi yönden ne kadar destek verilirse o kadar güçlü olacağız” dedi.

Gaziler Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz “ Öncelikle 19 Eylül Gaziler Günü yaklaşmasından dolayı tüm Gazi arkadaşlarımın gaziler gününü kutlarım. Sağlık ve mutluluk içine yaşamasını temenni ederim. Biz Gaziler olarak omun ve gurur günümüz 19 Eylül. Biz Gaziler olarak devletimize, milletimize hizmet ettik etmeye de devam edeceğiz ama bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Gazilerin ziyaret edilmesini istiyoruz bize ne kadar sahip çıkılırsa manevi yönden ne kadar destek verilirse biz o kadar güçlü ve memnun olacağız. Biz başka bir şey istemiyoruz devletimizden de milletimizden de manevi destek bekliyoruz. Gazi arkadaşlarımız sorunlar var bu sorunlarının da zaman içerisinde giderilmesini temenni ediyoruz. Azda olsa bir iyileştirme oldu ama biz can alıcı noktaların maddelerini çıkarılmasını istiyoruz” dedi.
Yavuz “ Terörle mücadelede gazi olan arkadaşlarımızın şehitlerimizin anne ve babalarının devlet 1500 sayılı kanun kapsamına alınmasını istiyoruz. Gazi arkadaşlarımızın ikinci iş hakkı verilmesini istiyoruz. Bu ikinci iş hakkının istenilmesinin sebebi ise bazı arkadaşlarımız çok hak kaybı oldu. O arkadaşlarımız uzun tedavi süreci geçirdiklerinden dolayı iş müracaatları beş yıl ile sınırlıydı. Tedavi süreçleri beş yıl süreyi geçenler oldu. İki yıl, üç yıl tedavi görüp dinlenme sürecinde de işe müracaat edemiyordu kendini toparlaması açısından. Zaman aşımından dolayı iş hakları kayboluyordu. Bunun giderilmesi içinde bütün şehit ailelerimize ikinci iş hakkı verildi. Vazife malulü olan iş arkadaşlarımıza iş hakkı verildi. Terörle mücadele gazi arkadaşlarımızın ise ikinci bir iş hakkı verilmesini istiyoruz. Bununla ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlarımız olsun ilgili bakanlık birimlerimiz ve milletvekillerimize biz aman zaman dosyamızı verdik. Bununla ilgilide takip ediyoruz çalışmaları. Ama çok yavaş gitmektedir” diye konuştu.
Yavuz son olarak “ Bakanlar ile ilgili görüşmelerimiz olduğunda Maliye Bakanlığından görüş istediklerini söylüyorlar. Maliye ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı arsında bir anlaşmazlık diyalog eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Maliye Bakanlığı`ndan görüş isteniyorsa bu zor bir şey değil, sayımızda çok dazla değil. Üç bin, dört bine yakın gazi arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın da devletimize fazla bir yük getirmeyeceğini düşünüyoruz” dedi.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı