DESTINATION IMAGINATION YARIŞMASINDA 2. OLDU

DESTINATION IMAGINATION YARIŞMASINDA 2. OLDU

Sağnak Koleji öğrencileri, Ankara`da düzenlenen Destination İmagination (DI) bölgesel turnuvada 2.olarak büyük bir başarı kazandı.

Ankara`da düzenlenen Destination İmagination`a B kategorisinde katılan öğrenciler hedef bulma yarışmasında 2. oldu. İlk kez katıldıkları yarışmada 2. olduklarını belirten Sağnak Koleji öğrencisi Ahmet Burak Kılıç, “Okulumuzun kurduğu DI Sağanak Kulübünde yer alıyorum.Bu yıl yarışma Ankara’da yapıldı. Grubumuz 2. Oldu. Destination İmagination dünya çapında bir yaratıcılık yarışması oluyor. Bu yarışmaya çok iyi hazırlandık ve 2. olduk. Çok mutluyuz" dedi.
Sağnak Koleji Matematik Öğretmeni ve Destination İmagination Kulübü takım kaptanı Melek Karahöyük ise, "Destination Imagination okul yönetiminin yanı sıra gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi hedefleyen, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur. Destination İmagination öğrencilerin yaratıcılıklarını daha çok kullanmalarını, geliştirmelerini ve günlük hayatta uygulama becerilerini hedefleyen bir yaratıcılık organizasyonudur. Katılmak için yuvadan, üniversiteye kadar her yaştan en fazla 7 üye bir takım oluşturur. Takımlar DI’ın sunduğu görevlerdeki problemlere çözümler bulurlar ve bunları turnuvalarda sunarlar.Birlikte çalışıp arkadaşlık kurarlar. Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonunun Türkiye temsilcisi DI TÜRK’tür. DI TÜRK’ün düzenlemiş olduğu Ankara bölgesel turnuvalarında Sağnak Kolejimiz DI SAĞNAK ilk senesinde B Kategorisinde (bilimsel) ikincilik ödülü alarak adını bu büyük organizasyona yazdırmayı başardı" diye konuştu.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye