DEVELİ BELEDİYESİ ATIKLAR KONUSUNDA UYARDI

DEVELİ BELEDİYESİ ATIKLAR KONUSUNDA UYARDI

“DAHA TEMİZ DEVELİ İÇİN LÜTFEN DİKKAT!”

Develi Belediyesi ilçe genelindeki çöp konteynırları ve bunlara atılan çöpler konusunda vatandaşın daha bilinçli olmasını istedi. Özellikle bahçe ve hafriyat atıklarının araçlara zarar verdiğini ifade edildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sadece evsel değil bahçe ve hafriyat atıkları da çöp konteynırlarında yerini almaya başladı. Evsel atıkların dışındaki atıkların toplanmasında sorunların yaşanması ve araçların arızaya sebep olması ise belediye çalışanlarını kara kara düşündürüyor. Araç sorunları nedeniyle temizlikte aksama olmaması için Develi Belediye’si vatandaşı bilgilendirme gereği duydu.

Özellikle evsel atıkların dışındaki atıkların araçlarda bozulma yaptığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi: “ İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerinde çöp konteynırlarının amaç dışı kullanılmasından dolayı temizlik ekiplerinin işlerinde aksama yaşanıyor ve çöp kamyonları zarar görüyor. Evsel atık dışında bahçe atığı, hafriyat ve daha farklı atıklarla doldurulan çöp konteynırlarında biriken atıklar araçlara yüklendiğinde ciddi zararlar veriyor ve bakımlarının zorlaşmasından dolayı temizlik çalışmalarında aksaklıklar ortaya çıkıyor.

Ayrıca konteynır çevresine gelişigüzel atılan atıklar da hem çevre, hem de insan sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Konteynır çevresine bırakılan atıkların da torbalanıp ağzı bağlı bir şekilde bırakılması işlerin aksamaması ve hizmetlerin seri bir şekilde devam etmesi için büyük önem arz etmektedir.

Havası ve suyuyla herkesin sevdiği ilçemizi kendi elimizle kirletmemek ve kirletenleri uyarmak hepimizin sorumluluğundadır. Develi hepimizin, çevremiz de gelecek nesillere bırakacağımız emanetimizdir. Bu vesileyle temiz Develimize ve çevre emanetine daha dikkatli ve özenli sahip çıkmalarını tüm kıymetli hemşerilerimizden istirham ediyoruz.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak