DEVELİ´DE

DEVELİ´DE

´BİR KİTAP BİN HAYAL´ PROJESİ BAŞLADI

Develi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayırözü İlk/Ortaokulu ile birlikte yürüttüğü "Bir Kitap Bin Hayal" Projesi başladı.

Develi´deki bütün okullarda 5,6,7 ile 8. sınıfları kapsayan ve 3,5 ay sürecek olan proje çerçevesinde 500 kitap eşit bir şekilde dağıtıldı. Kitaplar öğrencilere okuması için sırasıyla verilirken okunan kitapların içerisinden 70 soru ile yarışma düzenlenecek, dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecek.

Develi Kaymakamı Murat Duru konuyla ilgili açıklamasında, "Maalesef gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında kişi başına kitap okuma oranları konusunda ülke ve millet olarak sonlarda bulunmaktayız. Naçizane böylesi üzücü bir vakaya karşı kitap okuma konusunda bir nebze de olsa yavrularımıza fayda sağlamak ve her düzeydeki insanlarımıza örnek olmak amacıyla kaymakamlığımızın, milli eğitim müdürlüğümüzün ve Çayırözü İlk/Ortaokulumuzun paydaş olduğu 10.000 TL maliyetli ?Bir Kitap Bin Hayal? projemizi uygulama koyduk. Proje Develimizdeki tüm ortaokullarımızın 5,6,7,8. sınıflarında öğrenim gören öğrencileri kapsamaktadır" dedi.

Kaymakam Duru, "Proje ile amaçlanan ise yavrularımızın manevi ve ahlâkî değerlere önem veren ve bu değerlerle ilgili duygu ve düşüncelerini güçlendiren bireyler yetişmesini; dilimizin, millî birlik ve bütünlüğümüzün temel unsurlarından biri olduğunu benimsemelerini; okuduğundan, dinlediğinden ve izlediğinden hareketle, söz varlığını zenginleştirerek dil zevki ve bilincine ulaşmalarını; duygu, düşünce ve hayal dünyalarını keşfetmelerini; kitap okuma alışkanlığın edinmelerini; Türkçeyi, konuşma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli, doğru ve özenli kullanmalarını sağlamaktır. Ortaokullarımıza toplam 500 kitap eşit oranda dağıtılmıştır. Proje 3,5 ay sürecek. Okullarımızda dağıtılan kitaplar çocuklarımıza sırası ile verilerek okumaları sağlanacak. Kitaplar okunduktan sonra kitapların içeriği ile ilgili 70 adet soru sorularak 1´den 10´a kadar sıralama belirlenip 10 yavrumuza kayda değer ödüller 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram´ında verilecektir" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ