DEVELİ´DE İNSAN HAKLARI HAFTASI KUTLAMALARI

DEVELİ´DE İNSAN HAKLARI HAFTASI KUTLAMALARI

Develi´de İMKB Fen Lisesi İnsan Hakları Haftası münasebetiyle Mustafa Aksu Kültür Merkezinde bir program düzenledi.


Develi´de İMKB Fen Lisesi İnsan Hakları Haftası münasebetiyle Mustafa Aksu Kültür Merkezinde bir program düzenledi.
Programa Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri İl Müftüsü Doç Dr Şahin Güven İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan ve Kurum Müdürleri katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Programda Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven yaptığı konuşmasında, "İnsanlığın hak ve hürriyetlerine belirleme hususunda peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem salat ve selam olsun, bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü, insan haklarını yayınlayan batı ülkeleri yarım yüzyıla 2 tane Dünya Savaşı sığdırmışlardır. İnsanlar hunharca birbirlerine katlediyorlar ve birbirlerinin hak ve hukukunu çiğniyorlar, insan hakları dediğimiz şey, insanın bireyin kendi haklarına başkalarına devredilme imkanı olmayan haklarına başkalarından ayrı olan özelliklerini ayrıcalıklarına ifade eder, ancak hak bununla sınırlı değildir" dedi.
Güven, "Hak aynı zamanda Rabbimizin de adıdır ´hak´ kelimesi hakikat gerçek anlamına gelir insanlar ilk günden itibaren yani Hazreti Adem´in dünya serüveniyle başladığı ilk andan itibaren, kendi hak ve sorumluluklarını bildirme hususunda vahiy ile desteklenmiştir. Yine bir gün Fahri Kainat Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem ashabına hak ile alakalı sohbet ederken şu soruyu sordu ´müflis kimdir bilir misiniz?´ Ashab ı Kiram şu şekilde cevap verdi ´malını mülkünü servetini kaybeden kişiye müflis denir ey Allah´ın Rasulü´ bunun üzerine iki cihân Serveri Sallallahu Aleyhi ve Sellem şu cevabı verdi; ´bu dünyada iken namaz kıldığı oruç tuttuğu ibadetlerini tam olarak yerine getirdiği halde, öldüğü zaman Rabbinin huzuruna çıkınca bu ibadetlerinin karşılığı olan sevapla, insanların bu dünyada iken haksızlık yaptığı, zulüm yaptığı işkence yaptığı, İnsanların gelip ondan haklarını almaları, namazın sevabını haksız mal edindiği kimseye orucun sevabını gelip alacak zekatın sevabını hakkını yemiş olduğu bir insan gelip alacak öyle olacak ki artık verecek cevapları kalmayacak hala Haklı olan insanlar olacak bunun üzerine O haklı olan insanların günahlarından bu kişiye aktarılacak asıl müflis odur´ ded" diye konuştu.
Program İMKB Fen Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiir ve slayt gösterileri ile son buldu.
Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün İnsan Hakları Haftası münasebetiyle düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül takdimi yapıldı. Öğrencilere ödüllerini Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar takdim etti.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ