DEVELİ´DE YAYA

DEVELİ´DE YAYA

ÖNCELİKLİ EYLEM YAPILDI

Develi ilçesinde İçişleri Bakanlığının ?Trafikte Yaya Bilincinin Oluşturulması? projesi kapsamında düzenlenen eylem büyük ilgi gördü.

Develi´de Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Özcan Zengin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Özgür Özgündüz, kurum müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Turan ve vatandaşların katıldığı yaya öncelikli eylem yapıldı.

Develi Kaymakamı Murat Duru, "81 İlimiz, 959 İlçemizin tamamı aynı anda yaya öncelikli eylemi Devlet olarak eylem yapıyoruz, bu eylemi ilçemizde de Develimizde de gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluş, İlçe başkanlarımız, daire amirlerimiz, halkımız, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz ile bu eylemi şuanda yapıyoruz, eylemin amacı tamamen yaya öncelikli yayalara öncelik vermesi şoförlerimizin ve kazaların olmaması, maddi ve manevi zararların olmaması. Tabii ki her şeyden önemli olan can güvenliği, trafikte can güvenliği için bu organizasyonu hep beraber yapıyoruz. İnşallah biz şöyle diyoruz kazaların hiç olmadığı bütün şoförlerin yayalara öncülük verdiği bir trafik akışı diliyoruz bütün ülkemizin genelinde, Hakkari´den, Edirne´ye kadar 82 milyon insanımızın da buna rivayet etmesini istiyoruz. Burada farkındalık oluşturmak adına burada ilçemizde 65 bin insanımıza hepimize gençlerimize, çocuklarımıza bu farkındalığı yapıyoruz Devlet ilk defa eylem yapıyor bu eylemin adı da yayalara öncülük eylemi bu eylemin amacına ulaşmasını yüce yaratandan niyaz ediyorum hepimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

Trafik Şube Polis Memuru Talip Akçalı ise, "2009/18 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 74. Maddesinde yapılan değişikliklerle ilgili Ülkemiz genelinde yaya ölümlerinin çok olduğu 1700 kişiye ulaştığı günler yaşıyoruz, bunu sayıyı azaltabilmek için yaya öncelikli trafik kanunun bugün saat 12 ile 13.30 arasında sürücülerin ve yayaların yaya çizgilerinden nasıl geçileceği yaya çizgilerinde uyulması gereken kuralları anlatıyoruz.Bugün uygulamamız bu şekilde oldu" diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti