DEVELİ´YE YAĞAN İKİ METRE KAR

DEVELİ´YE YAĞAN İKİ METRE KAR

HAYATI FELÇ ETTİ

Kayseri´nin Develi ilçesinde bazı mahallelerde yaklaşık 2 metreye ulaşan kar hayatı felç etti. Vatandaşlar evlerine ulaşabilmek için kar içerisine tüneller kazdı.

Geçen hafta başlayan kar yağışı Saraycık ve Dereşim Mahallesinde hayatı neredeyse durdurdu. Kalınlığı 2 metreye ulaşan kardan dolayı yollar kapandı. Vatandaşlar evlerinden dışarıya çıkabilmek için karlar arasında tünel kazmak zorunda kaldı. Sular ve elektrikler kesilince, iş lüks lambalarına ve pınardan su taşımaya kaldı. Elektrik kesintileri tam olarak giderilmese de, KCETAŞ´ın çalışmalarıyla bir hafta sonra bazı yerlere elektrik verilebildi. Bir vatandaşın traktörünün üzerine çatı uçtu. Kimi yerde ağaçlar yıkıldı. Saraycıklılar yaşamlarını devam ettirmek için erkek, kadın, çoluk çocuk demeden kazma küreğe sarıldı.

Kızıyla birlikte lüks lambası için tüp doldurmaya çıkan bir baba, ?Kızımla tüp doldurmaya gittik. Bir haftadır elektrikler kesik olunca lüks lambası kullanıyorduk, o yüzden tüpümüz bitti? diye konuştu.

Pınardan su dolduran bir kadın da, normal şartlarda içmek için kullanmadıkları suya muhtaç kaldıklarını söyledi. Traktörünün üzerine evinin çatısı devrilen bir başka mahalle sakini ise, ?Sabah baktık çatı traktörün üzerine düşmüş, yapacak bir şey yok? dedi.

Mahalle sakinleri şimdi bir an önce kesik olan su ve elektriklerinin gelmesini bekliyor.

DEVELİ´DE ŞİDDET RÜZGAR ELEKTRİK DİREKLERİNİ DEVİRDİ, AĞAÇLARI YIKTI

Kayseri´nin Develi ilçesinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik direkleri devrildi, 120 yıllık ceviz ağacını yıktı.

Kayseri´nin Develi ilçesinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar dolayısıyla, Bakırdağ mevkinde 50 ve Köseler´de 53 elektrik direğini devirdi. Ayrıca, Dereşim mahallesinde de 120 yıllık ceviz ağacı, şiddetli rüzgara dayanamayarak yıkıldı. Köseler mahalle Muhtarı Ramazan Denizli, "Köyün içerisinde 55 tane direk yıkıldı. 5 gündür elektrik, su ve telefon yok. Akşamları mum falan yakıyoruz. İçme suyumuzu da kendi imkanlarımız ile bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Dereşim Mahalle Muhtarı Salih Şahnaz da, "Bu kış çok çetin geçiyor. Aşırı şekilde kar yağdı. Böyle bir fırtına ilk defa oldu. Kar kalınlığı 1 metrenin üzerinde. Elektriklerimiz 4-5 gün gitti. Elektrik kabloları da hasar gördü" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor