?DEVLET DOĞRU DESTEK VE TEŞVİKLER VERİYOR?

?DEVLET DOĞRU DESTEK VE TEŞVİKLER VERİYOR?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Ar-Ge merkezlerine dikkat çekmek için meclisin ana gündeminin Ar-Ge merkezleri olarak belirlendiği toplantıda üyelere hitap eden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci devletin olması gerektiği şekilde doğru destek ve teşvikler verdiğini iddia ederek  ?Bizde Kayseri Sanayi Odası olarak bir Proje Destek Ofisi kurduk. Teknopark, KOSGEB, ORAN, İŞKUR, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve kamu üniversite sanayi işbirliği ile birlikte burada bir koordinasyon içerisinde sanayicilerimize bu destekler hakkında bilgiler veriyoruz? diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası, Temmuz ayı olağan meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya´nın açılış konuşması ile start veren  toplantıya Sistem Global Danışmanlık, Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı YMM Hüseyin Karslıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, KÜSİ Çalışma Gurubu İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci´nin de katıldığı toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri iştirak etti.

KAYSO Meclis Başkanı  Özkaya  açılış konuşmasında hükümet tarafından önümüzdeki günlerde 180 günlük eylem planı açıklanacağını, bu plan içerisinde değişik zamanlarda kendilerinden istenen bilgiler doğrultusunda, üretim, yatırım ve istihdamı artırmaya yönelik maddeler beklediklerini kaydedip, istikrar ve güven ortamının sanayiciler açısından en iyi teşvik olduğuna dikkat çekerek  ?İstikrar ve güven ortamının olduğu her ülke, hem yerli hem de yabancı yatırımcı açısından çok daha caziptir. Bir ülkede istikrar ve güven varsa herkes rahatlıkla yatırımını yapabilir. Bizde bu konuda gayret gösteren ve ülke menfaatine her türlü istikrar tedbirlerini alan hükümetimize canı gönülden destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz? değerlendirmesinde bulundu.

Özkaya´nın açılış konuşmasın ardından kürsüye gelerek üyelere seslenen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de sözlerinin başında Kayseri açısından son derece önemli olduğuna ve katma değeri daha yüksek yeni yatırımların ve üretimlerin yolunu açacağına inandıkları Ar-Ge merkezlerine dikkat çekmek için bugünkü meclisin ana gündemini Ar-Ge merkezleri olarak belirlediklerini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın son yıllarda adına yakışır şekilde Türkiye´de ki teknoloji ve bilimin seviyesini yukarı çekmek ve sanayideki katma değeri artırmakla ilgili ciddi çalışmalar yaptığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, bu çalışmaların meyvesini vermeye başladığını ancak Kayserili sanayicilerin bu çalışmalardan tam olarak yararlanamadığının altını çizerek,  Temmuz ayı itibarıyla Kayseri´deki Ar-Ge merkezi sayısının altı olduğunu belirterek ?Kayseri sanayisinin gelişmesi açısından önemli kriterlerden birinin de Ar-Ge Merkezleri olduğuna inanıyoruz. Bizim ölçeğimizdeki bir ilin en az 15 tane Ar-Ge merkezi olması lazım. Kayseri Sanayi Odası olarak bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla Sistem Global Danışmanlık´la bir anlaşma yaptık. Beraberce üyelerimizi birebir ziyaret ederek, yılsonuna kadar bu sayıyı 15´e çıkarmak için gayret edeceğiz? değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında  devletin olması gerektiği şekilde doğru destek ve teşvikler verdiğini iddia  eden Başkan Büyüksimitci, ?Bizde Kayseri Sanayi Odası olarak bir Proje Destek Ofisi kurduk. Teknopark, KOSGEB, ORAN, İŞKUR, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve kamu üniversite sanayi işbirliği ile birlikte burada bir koordinasyon içerisinde sanayicilerimize bu destekler hakkında bilgiler veriyoruz. Bizler her zaman sanayicilerimizin emrindeyiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız? diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Sistem Global Danışmanlık, Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı YMM Hüseyin Karslıoğlu, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. 



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları