"DEVLET GİBİ BELEDİYEYİZ"

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN TALAS-KURUKÖPRÜ´DE YAPTIRDIĞI ORTAOKUL TÖRENLE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi´nin Talas-Kuruköprü´de yaptırdığı ortaokul törenle açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin devlet gibi bir belediye olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan her hizmeti yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.
Talas´ın Kuruköprü Mahallesi´ne yaptırılan ortaokulu açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bürokratlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Kuruköprü halkını törene büyük ilgi gösterdi ve katılımcılara sevgi gösterisinde bulundu. Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçim döneminde Talas´taki en önemli ihtiyacın okul ve sağlık tesisi olduğunu tespit ettiklerini belirtti ve bu ihtiyaçları gidermek için çalıştıklarını söyledi. Palancıoğlu, Kuruköprü Ortaokulu için başta Özhaseki ve Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise sözlerine "Devlet gibi belediyeyiz" diyerek başladı. Devlet gibi çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Belediyelerin kanunla yazılmış görevleri var. Bu doğrultuda tabii ki yolları yapacağız, ulaşımı sağlayacağız, toplu taşıma hizmetlerini gerçekleştireceğiz, imar düzenlemelerini ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yapacağız. Bunlar bizim asli görevlerimiz; ama bunların yanında devletimizin yaptığı işleri de yapıyoruz. ´Bizim görevimiz değil´ diye bir kenara itmiyoruz. İhtiyaç oldukça ve talep geldikçe sağlık tesisleri, hiçbir belediyenin yapmadığı büyük ölçekli spor tesisleri, sosyal tesisler, ibadethaneler yapıyoruz. Askeriye ve emniyete binalar yapıyoruz. Bunların yanında Kayseri belediyeleri her alanda olduğu gibi eğitim yatırımında da önde gidiyor. İhtiyaç olan her yere okul yapmaya gayret ediyoruz. Bu sene beş okulu aynı anda yaptık. Talas´ta yaptığımız diğer üç okulun açılışlarını önümüzdeki dönemde yapacağız. Cırgalan´da yaptığımız okulu da eğitim sezonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Kuruköprü Ortaokulu´nun 10 derslikli olduğunu ve çevre düzenlemesiyle birlikte eğitim ve öğretime sunulduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Biz bu okula bir kaynak aktardık; ama aslolan kaynak okulun temelinde sizlerin topladığı, alın terinizden biriktirerek ayırdığınız kaynak oldu" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de konuşmasında belediye başkanlığı döneminde Kuruköprü ziyareti sırasında okul için kurulan kooperatifte biriken parayla okul olamayacağının söylendiğini, kendisinin de bu konuda söz verdiğini hatırlatarak, "O gün programlandı ve Allah razı olsun Mustafa Çelik Başkanımız da bu sözümüzü yerde bırakmadı. Ellerine sağlık, okulumuz bitti. Yavrularımız güle güle okusunlar" dedi. Konuşmasında Kayseri belediyeciliğinin farklı olduğunu da vurgulayan Özhaseki, "Tüm Türkiye´deki AK Partili belediyelerden sorumluyum. 880 belediyemiz var; ama Kayseri farklı. Kayseri´deki belediyecilik mantığı kanunda yazılandan da farklı. Buradaki belediye başkanlarımız ´Ben buranın çocuğuyum. İhtiyaç ne varsa yapmam lazım´ diye bakarak çalışıyorlar" şeklinde konuştu.
Vali Orhan Düzgün de okullarının yapılmasına katkıda bulunan Kuruköprü halkını tebrik ederek sözlerine başladı. Okulda yetişecek çocukların ailelerine ve ülkemize hayırlı evlatlar olmaları temennisinde bulunan Vali Düzgün, Kayseri´deki eğitim yatırımlarından da bahsetti. Düzgün, Kayseri´de son üç yılda eğitime yapılan yatırımın önceki 30 yıla bedel olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Kuruköprü Ortaokulu, protokol mensupları ve öğrencilerce eğitim ve öğretime açıldı. Vali Düzgün, Kayseri Milletvekili Özhaseki ve Başkan Çelik açılış sonrası okulu gezerek eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"